Wat te doen in Rotterdam?

Rotterdam is een unieke stad in Europa, met de grootste haven en gigantisch modern centrum. Wat kan je nou voor iets leuks doen in deze stad? We hebben een aantal tips op een rijtje gezet!

Erasmus brug

Allereerst is het altijd leuk om een leuke wandeling te maken over de mooiste brug van Rotterdam. De Erasmus brug is misschien wel de bekendste brug van Nederland. De brug wordt ook wel “De zwaan” genoemd. Tijdens je wandeling over de Erasmus brug heb je prachtig uitzicht over de maas en de skyline op kop van zuid. Vergeet ook zeker niet even een rondje te lopen over de kop van zuid. Door de gigantische gebouwen voel je je spontaan heel klein.

De koopgoot

Voor veel Rotterdammers is dit een herkenbare plek. Hij staat vooral bekend door de aparte trappen die niet prettig zijn op overheen te lopen. Wat veel mensen niet weten, is dat deze trappen zo gevormd zijn zodat de hulpdiensten hier makkelijk overheen kunnen rijden. Dit maakt het vervelende lopen wel een stuk logischer. In de koopgoot kan je verschillende leuke winkeltjes vinden.

De markthal

Misschien niet het grootste succes van Rotterdam maar wel een leuke plek om eens doorheen te lopen. Met de verschillende eettentjes kan je altijd wel iets lekkers eten. Vergeet alleen niet je portemonnee mee te nemen aangezien het nogal prijzig kan zijn. Zeker in de winter is het lekker om hier te zitten aangezien het overdekt is en toch gezellig.

Oude haven

Onder locals en vooral jongeren is dit een hele bekende borrel plek. Door het oude karakter is het er erg knus en gezellig. Of je nou van cocktails houdt of van bier, voor ieder wat wils. In de zomer is het een aanrader om s’avonds romantisch aan het water te dineren en daarna af te sluiten met een lekkere borrel. Toch een drankje teveel op? Geen probleem, op nog geen 50 meter lopen is het metrostation Blaak en zo kom je dus veilig thuis!

De skyline van Rotterdam

Rotterdam heeft toch een prachtige skyline, deze is niet te missen als je savonds de stad in komt rijden over de maasboulevard. Er zijn verschillende producten verkrijgbaar met deze skyline erop. De Rotterdamse skyline producten kun je vinden op de webshop van Zeroten City.