Met de feestdagen in het vooruitzicht, beginnen veel mensen te letten op hun eten en gaan ze regelmatiger naar de sportschool. Fitnessen is een echte trend geworden en kan niet meer ontbreken in ons wekelijks of dagelijks patroon. Bij deze fitnesscultuur hoort natuurlijk wel de enige kennis. Het lijkt misschien heel simpel om naar de sportschool te gaan en gewoon maar te bewegen, maar niets is minder waar. Mensen die niet goed weten wat ze moeten doen en hoe, lopen kans op ernstige blessures.

Fitnessdoel

Goed, je hebt besloten om meer te gaan sporten. Maar hoe pak je dit het beste aan? Dit is afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt. Als je wil afvallen is een combinatie van krachttraining en cardio een goede oplossing. Wil bijvoorbeeld niet afvallen maar juist meer spiermassa creëren? Dan is krachttraining je grote vriend. Natuurlijk hoort hier wel de 80/20 vuistregel bij, wat betekent dat voeding voor 80% verantwoordelijk is voor het krijgen van jouw ideale lichaam en sport voor 20% meetelt. Zorg dus naast het sporten er ook voor dat je gezond en gevarieerd eet.

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Krijg je een goed ritme maar niet onder de knie, of sport je heel veel maar merk je geen resultaat? Dan is het verstandig om na te gaan waar het precies fout gaat, door iemand in the schakelen die hier voor geleerd heeft en er verstand van heeft. Bijvoorbeeld met personal training ga je in een begeleidingstraject met een persoonlijke coach, die jou precies kan vertellen waar je op moet letten of wat je kan veranderen om het beste resultaat te bereiken. Hiernaast kan een personal trainer jou motiveren wanneer je even niet zo’n zin hebt om te sporten. Achteraf zul je blij zijn dat je toch bent gegaan.