Wat is een stilteweekend?

Stilteweekend

Veel mensen zullen nog nooit van de term stilteweekend gehoord hebben. Daarnaast zullen veel mensen deze term ooit al eens vernomen hebben, maar zal het voor hen nog niet helemaal duidelijk zijn wat een stilteweekend nou eigenlijk is. Dit is logisch en niets om je voor te schamen. Een stilteweekend is een weekend waarin je helemaal tot rust kunt komen. 

Is een stilteweekend geschikt voor mij?

Een stilteweekend is voornamelijk geschikt voor mensen die behoefte hebben aan rust. Tijdens een stilteweekend is het namelijk mogelijk om een aantal dagen helemaal rustig te worden in je hoofd. Dit kan door verschillende methodes. Eén van deze methodes is meditatie. Daarnaast zullen er een aantal andere effectieve ademhalingsoefeningen plaats vinden. 

Stilteweekend

Een rustige locatie

Sinds een aantal jaar hebben steeds meer mensen last van onrust in hun hoofd. Deze onrust kan leiden tot vervelende situaties, zoals slapeloze nachten. Gelukkig is het mogelijk om hier iets aan te doen door middel van een stilteweekend. Tijdens een stilteweekend in het klooster Samaya kun je even heerlijk tot rust komen en genieten van de stilte om je heen.