Wat is kunststof frezen? 

kunststof frezen

Kunststof frezen is een machinaal proces waarbij materiaal wordt verwijderd met behulp van een roterend gereedschap. Het kan gebruikt worden voor de meeste soorten kunststof maar het is wel per kunststof verschillend welke frees je kan gebruiken. Met het roterende gereedschap worden er contouren, gaten en sleuven gemaakt. 

Waarom kiezen voor kunststof?

Kunstof is een sterk,licht en duurzaam materiaal die vaak wordt gebruikt in de plaats van hout, staal of RVS. Dit komt omdat kunstof niet verrot en minder snel slijt. Kunststof is gemakkelijk in allerlei bochten te buigen, precies zoals je dat wilt. Daarom is het erg gemakkelijk om kunststof te frezen.

Hoe wordt het gedaan?

Voorheen werd kunstof vooral via de hand gefreesd maar nu zijn het speciale freesmachines die het werk voor ons doen. Vanwege het computergestuurd systeem is het mogelijk om de meest complexe vormen te creëren van kunststof. De kunststof wordt tussen een freesbank vastgezet  zodat deze niet kan verschuiven tijdens het process. Nadat het ontwerp in het systeem is ingesteld doet de machine de rest van het werk. Laag voor laag wordt de kunststof weg gefreesd totdat het op het gewenste patroon is. Dit proces is te vergelijken met een 3D printer maar het haalt juist de lagen weg.