De vloek van moeder natuur

De aarde waarop wij leven is een bijzondere plek. Het is tot nu toe de enige plek in het universum die wij kennen waarop er levende organismen wonen. Deze levende organismen kunnen een eczeem creme gebruiken als ze last hebben van eczeem.De aarde bevat hele mooie natuurverschijnselen zoals watervallen, bossen en rivieren. Ook bevat de aarde veel gevaren. Denk bijvoorbeeld aan alle erge ziektes die het leven van mensen en dieren kunnen nemen, maar ook aan natuurverschijnselen die voor natuurrampen zorgen. Dan heb ik het over tsunami’s, aardbevingen en vulkaan explosies. Door de tijd heen hebben deze natuurverschijnselen heel veel levens gekost op aarde en zijn ze misschien nog wel erger dan ziektes.

De soorten vulkanen op aarde

Op aarde komen er verschillende vulkanen voor zowel aan land of in de zee, maar drie soorten komen het meeste voor: de stratovulkaan, schildvulkaan en sintelkegel. De stratovulkaan heeft steile hellingen, is hoog en is zeer explosief. Deze vulkanen zijn ontstaan door een confrontatie tussen een zeeplaat en continentale plaat. De schildvulkaan is een stuk minder hoog vergeleken met de stratovulkaan. Ook heeft de schildvulkaan vlakke hellingen. Deze vulkaan is ontstaan doordat er twee platen uit elkaar bewegen. Dan hebben we nog de sintelkegel. Dit is een vulkaan met als kenmerk dat de hellingen constant blijven van onder tot aan de top van de vulkaan.

Andere gevaarlijke natuurverschijnselen op aarde

Naast vulkanen zijn er ook nog andere gevaarlijke natuurverschijnselen. Deze natuurverschijnselen kunnen ook voorkomen op het menselijk lichaam zoals eczeem. Hiervoor is dan eczeem creme een goede oplossing. Daarnaast zijn er ook nog andere natuurverschijnselen zoals bijvoorbeeld een aardbeving. Een aardbeving ontstaat doordat een plaat met een andere plaat botst. Door deze botsing gaat de plaat trillen en heb je een aardbeving. Een ander natuurverschijnsel is een tsunami. Een tsunami is een hele grote en sterke golf van zeewater met een verwoestende kracht. Een tsunami kan op verschillende manieren ontstaan. Zo kan het ontstaan door een zeebeving. Dit is een aardbeving, maar dan op zee. Een andere manier voor het ontstaan van een tsunami is een vulkaanexplosie in zee. Zo zie je maar dat het ene natuurverschijnsel kan zorgen voor een andere natuurverschijnsel.