Citygames, een geweldige manier om een stad te leren kennen

Citygames maken het mogelijk om op een unieke manier een stad te ontdekken. Er kan vandaag de dag worden vastgesteld dat de manier waarop toeristen steden ontdekken danig is veranderd ten opzichte met vroeger. In het verleden was het zo dat er gewoon voor werd gekozen om een beroep te doen op de diensten van een gids of om de inhoud van een reisgids te volgen. Vandaag de dag is dat niet langer het geval en kiezen vooral jongere toeristen ervoor om deel te nemen aan een zogenaamde citygame. Ben jij ook van plan om dat te gaan doen, maar wil je eerst exact ontdekken waar je hierbij allemaal op kan rekenen? Dan dien je zeker verder te blijven lezen!

Wat zijn citygames?

Citygames zijn eigenlijk precies wat de naam reeds laat vermoeden. Het gaat hierbij dan meer concreet om (vaak interactieve) spellen die het mogelijk maken om op een uitdagende manier de stad en (bijna) al haar geheimen te ontdekken. Een bekend voorbeeld van een dergelijk spel is het Escape in the City spel. Hierbij krijg je de opdracht om binnen een bepaalde tijd alle puzzels op te lossen zodat je kan ontsnappen uit de stad. Dit is vandaag de dag een ongelofelijk populaire manier om een stad te ontdekken. Ze wordt dan ook niet voor niets reeds in heel veel steden zowel in als buiten Nederland aangeboden. 

Keuze tussen verschillende mogelijkheden

Het is zo dat je bij het bekijken van het aanbod met citygames die er vandaag de dag bestaan tot de vaststelling zal komen dat er best een aantal verschillende opties bestaan. Om te beginnen zijn er bijvoorbeeld de spellen die je op je eentje kan doen. In het merendeel van de gevallen is het echter zo dat een citygame de nadruk legt op samenwerken waardoor ze in groepsverband dienen te gebeuren. Ben je een solo reiziger? Dan hoeft dat geen enkel probleem te zijn. Je kan dan door de leiding van het spel gewoon ingedeeld worden in een groep met andere solo reizigers. 

Hou er naast bovenstaande ook rekening mee dat citygames over verschillende thema’s kunnen beschikken. Zo is er bijvoorbeeld een thema die je meer vertelt over de geschiedenis van de stad, maar is het eveneens zo dat er sprake is van bijvoorbeeld een horrorthema welke vooral rond Halloween ontzettend populair is. Ook voor de kinderen worden er niet zelden speciale citygames in het leven geroepen die uiteraard bestaan uit net wat eenvoudiger op te lossen puzzels. 

Citygames is de moeite waard om een stad mee te ontdekken

Door deel te nemen aan één van de verschillende citygames die er worden aangeboden sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. In eerste instantie maken dergelijke games het namelijk mogelijk om op een zeer leuke en bovendien ook vaak spannende manier kennis te maken met een stad en alle boeiende locaties waarover ze beschikt. Tegelijkertijd kom je ook meer te weten over de stad en bijvoorbeeld haar geschiedenis en is het mogelijk om het competitieve karakter in je naar boven te laten komen. Je wil namelijk toch graag de andere teams naar de troon stoten? In ieder geval, wanneer je eens op een unieke manier een stad wil ontdekken kan het zeker een aanrader zijn om deelnemen aan een citygame te overwegen of anders kan een stadsspel iets voor je zijn.