Nieuwe uitdagingen aangaan

Ben je tevreden met je leven, of heb je nog grote of kleine wensen. Lukt het jou om in beweging te komen en is nieuwe uitdagingen aangaan aan jou wel besteed?

Of ben jij iemand die daarbij een extra steuntje in de rug bij nodig heeft. Dat komt mooi uit, want dan heb jij misschien iets aan deze tips.

Maak een overzicht

Van welke bezigheden of contacten krijg je energie en wat vreet alleen maar energie. Door dat voor jezelf op een rijtje te zetten, krijg je overzicht van waar jij blij van wordt. Heb je bijvoorbeeld nog plezier in je werk, doe je dit nog met passie en energie? Of doe je alles op de automatische piloot?

Blijf jezelf ontwikkelen

Nieuwe vaardigheden en uitdagingen zorgen ervoor dat je met passie bezig bent met wat je doet. Zoek een leuke cursus, voor meer verdieping in je werk. Of lees een boek over een onderwerp dat jij interessant vind.

Veranderingen kunnen zorgen voor onzekerheid

Nieuwe uitdagingen zijn spannend, je weet niet wat er komen gaat en of de verandering ook een verbetering is. Hoe soepel ga jij om met de veranderingen die nu eenmaal bij het leven horen. Blijf je vast houden aan je vertrouwde overlevingsmechanisme, of ga je ervoor.

En natuurlijk hoef je niet alles alleen te doen, gun jezelf een goede personal coach om je talenten te ontdekken.  Daarbij kan een Bach bloesem mix jou helpen om van je onzekerheid af te komen, waardoor je die stap wel durft te nemen.

Laad regelmatig je accu weer op

Zorg dat je in staat blijft om met een frisse blik te blijven kijken naar wat je aan het doen bent. De boog kan niet altijd gespannen staan. Er zijn verschillende manieren om te ontspannen, zoals bijvoorbeeld Yoga, Mindfulness of een Bach bloesem mix.

Een gezonde en ontspannen geest, staat meer open voor veranderingen.