Net zoals fietsen kan je mediteren leren

Sinds ik een nieuwe vriend heb, kom ik vaak met oorlogsveteranen in contact, mijn vriend is namelijk een veteraan, en door hem ben ik met deze mensen in contact gekomen. Heb op verschillende bijeenkomsten veel van deze mensen gesproken, en vaak kreeg ik de verschrikkelijkste verhalen te horen over de oorlogen die ze hebben meegemaakt. Veel mensen hebben hierdoor een trauma opgelopen, niet iets om zomaar van je af te kunnen zetten. Nu hoorde ik ook dat veel mensen door deze trauma zijn gaan mediteren. Natuurlijk niet via internet of uit een boek , nee via een cursus hebben ze dit mediteren leren gevolgd. Doordat ze door deze meditatie hun trauma een plekje hebben kunnen geven, en hun lichaam en geest zelf onder controle hebben gekregen, is het voor hun een stuk prettiger in het dagelijkse, normale, leven geworden. Natuurlijk zijn hier veel lessen voor nodig, en elke les gaat steeds een stukje dieper op het mediteren in. Helaas zijn er ook mensen die hun trauma niet onder controle krijgen, helaas moet en zij zich op een andere manier laten helpen. Zelf ben ik ook begonnen met het mediteren, hiervoor heb ik eerst een introductielezing bijgewoond, waarna ik aan de lessen ben begonnen om te volgen.  nl-kaart-klein-klik-hier100x