Wielnaven bevatten tegenwoordig steeds meer onderdelen

Band

In de afgelopen jaren zijn steeds meer onderdelen samengevoegd met de wielnaven in je auto. Dit maakt het onderhouden van je auto steeds makkelijker, omdat de onderdelen niet langer los van elkaar vervangen hoeven te worden. Aan de andere kant kunnen de kosten voor het onderhoud toenemen. Mogelijk zijn enkel de ABS-sensoren in de auto beschadigd geraakt. Om de sensoren te kunnen vervangen, zal de gehele naaf vernieuwd moeten worden. In dit artikel vertellen we je meer over het vernieuwen van deze onderdelen. Waar dien je rekening mee te houden? Doe je dit bij een garage, of ga je zelf aan de slag? Enzovoorts.

Wiel

Goedkope wielnaven bestellen voor je auto

Tegenwoordig is het voordeliger om wielnaven zelf te bestellen en in je auto te monteren. Er zijn verschillende webwinkels waar de naven te koop worden aangeboden. Let hierbij goed op het type naaf wat je nodig hebt voor je auto. Je wilt voorkomen dat de naven achteraf niet blijken te passen. Een voorbeeld van een betrouwbare webwinkel met een breed scala aan naven is Autoparts Online. Je vindt hier echter niet alleen de naven voor je auto, maar ook tal van andere onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan remblokjes, remschijven, enzovoorts. Welke onderdelen zou jij moeten vervangen?

Ook wiellagers zijn onderdeel van de naaf.

Wielen

Niet alleen de ABS-sensoren worden vaak aan de naaf van je auto toegevoegd. Ook wiellagers zijn hier steeds vaker een onderdeel van. De wiellagers zijn relatief lastig zelf te vervangen, waardoor het prettig is dat ze met de naaf zijn samengevoegd. Slijtage aan deze onderdelen kan het gevolg zijn van vocht wat bij de onderdelen komt, van modder, pekel op de weg, enzovoorts. Door de onderdelen op regelmatige basis te laten onderhouden of vervangen, neemt de kans op gevaarlijke situaties sterk af. Je kunt op internet verschillende filmpjes vinden, waarin wordt toegelicht hoe het vervangen van deze onderdelen in z’n werk gaat.