Tips voor het veilig werken met een heftruck bij het verplaatsen van goederen in en uit palletstellingen.

stelling op maat

Heftruckchauffeurs moeten hun voertuig correct en veilig gebruiken als ze goederen verplaatsen in en uit palletstellingen. De volgende tips kunnen helpen bij het veilig werken met heftrucks:

1. Controleer altijd de conditie van de heftruck voordat je een lading vervoert. Zorg ervoor dat er voldoende bandenspanning is, dat alle beveiligingsvoorzieningen naar behoren functioneren en zorg ervoor dat alle straatmarkeringen duidelijk zichtbaar zijn.

2. Bij het werken met een heftruck in palletstellingen, moet je ervoor zorgen dat je niet onder de entresolvloer komt. Controleer altijd of er geen struikelgevaar is voordat u begint met heffen of verplaatsen van goederen.

3. Zorg ervoor dat de ladingsbalans steeds gelijkmatig over beide achterwielen van de heftruck wordt gedragen en houd rekening met mogelijke verschuivingen van het gewicht tijdens het transport.

4. Wees altijd voorzichtig bij het manoeuvreren van de heftruck en voer geen acrobatische manoeuvres uit die het risico op omverlading vergroten.

5. Zorg ervoor dat de palletstelling altijd stabiel is voordat je lading gaat verplaatsen, zodat er geen materialen kunnen vallen of verschuiven tijdens het werkproces.

6. Inspecteer regelmatig de palletstelling voor eventuele corrosie, vervorming of andere schade die het risico op omverlading kan vergroten.

7. Laad nooit meer dan de maximale capaciteit van de heftruck en gebruik alleen goedgekeurde materialen voor ladingen zoals pallets, kratrekken en kisten.

8. Zorg ervoor dat alle personeelsleden getraind zijn in veiligheidsprocedures met betrekking tot het werken met heftrucks, zodat ze weten wat er moet gebeuren bij eventuele ongelukken.

Volg de bovenstaande tips op, dan kan het verplaatsen van goederen in en uit palletstellingen efficient en veilig gebeuren. Blijf altijd alert bij het bedienen van een heftruck om onveilige situaties te voorkomen. Als er iets niet klopt, neem dan direct contact op met de juiste autoriteiten voor advies of hulp. Veiligheid gaat altijd voor!