Wat is linkbuilding en waarom heeft elk bedrijf dit nodig?

Wanneer je een zoekmachine gebruikt om te speuren naar iets dat je nodig hebt, typ je precies in wat je zoekt. Heb je een grasmaaier nodig, dan tik je in de Google-zoekbalk; ‘grasmaaier’. Maar misschien wil je een goedkope grasmaaier. Dan tik je in; ‘goedkope grasmaaier’. De zoekmachine, of dat nu Google, Bing, Ecosia of Yahoo! is, gaat op zoek naar een goedkope grasmaaier voor jou! Maar hoe doet de zoekmachine dat? En hoe krijg je het voor elkaar dat jouw bedrijf zo hoog mogelijk in de zoekresultaten verschijnt? Voor je je linkbuilding gaat uitbesteden aan DoubleSmart, het online marketing bureau dat het verschil maakt, vind je hieronder meer informatie over linkbuilding. Wat is het, hoe werkt het en waarom heb jij het nodig?

SEO en SEA

Je kent vast die bovenste links wel die je ziet bij iedere Google Search. Dat zijn de geadverteerde resultaten. Het staat er zelfs bij: Advertentie. In dikke letters. In de online marketing worden deze resultaten omschreven als SEA (Search Engine Advertising). De websites die je dus als eerste ziet hebben flink betaald voor hun positie. Maar SEA heeft ook een minder kostbaar neefje. SEO (Search Engine Optimalization). SEO en linkbuilding zijn nauw met elkaar verbonden. De zoekmachine kijkt namelijk razendsnel naar een aantal zaken bij iedere zoekopdracht. Hoeveel links zijn er te vinden op het internet die de zoeker direct naar jouw website sturen? Hoe vaak is de woordcombinatie van deze zoektocht te vinden op jouw website? Hiernaast zijn zaken als laadsnelheid, fouten, duplicaatinhoud en veiligheid ook belangrijk. Maar voor nu even terug naar linkbuilding!

Linkbuilding om jouw SEO te boosten

Linkbuilding is simpelweg het aantal links vergroten die elders op het wereldwijde web te vinden zijn en naar jouw website koppelen. Om dit zelf te bewerkstelligen is een fikse klus. Het is daarom aan te raden om de hulp in te roepen van een online marketing bureau. Je kunt je linkbuilding uitbesteden aan DoubleSmart, waardoor je kunt rekenen op een flink aantal externe links die naar jouw website koppelen. Of je nu goedkope grasmaaiers verkoopt of dure diademen, je wilt vooral gevonden worden. Op talloze websites op het internet worden teksten geplaatst die gaan over het product of de service die jij verkoopt. Jouw bedrijfsnaam wordt niet genoemd in deze teksten, maar de inhoud van de tekst heeft wel met jouw werkzaamheden te maken. Door een subtiele link, of misschien 2 of 3 van deze links, koppelt deze pagina naar jouw website. 

Je linkbuilding uitbesteden aan DoubleSmart

Zoals eerder gezegd is het haast onbegonnen werk om een succesvolle linkbuilding campagne op te zetten voor je eigen bedrijf. Een online marketing bureau heeft ervaring, kennis en de mogelijkheden om jouw linkbuilding campagne succesvol te laten zijn in een zeer korte tijd. Je linkbuilding uitbesteden aan DoubleSmart is niet alleen slim… Het is dubbel slim! Want terwijl jouw online marketing bureau aan het regelen is dat je online gevonden wordt door iedereen die jouw service of product aan het zoeken is, kun jij je voluit concentreren op dat waar jij goed in bent. Jouw core business hoeft dus niet te lijden onder je acquisitie en marketing campagne. De bakker bakt brood, de timmerman timmert en het online marketing bureau regelt jouw online marketing!