Voordelen wenkbrauwen verven

Voor veel vrouwen zijn de voordelen van het verven van de wenkbrauwen inmiddels wel duidelijk. Het kan uitkomst bieden als je van jezelf hele lichte haartjes hebt of als je het zat bent om elke dag je wenkbrauwen bij te tekenen met poeder of potlood. Hiermee bespaar je dus ook tijd tijdens je ochtend ritueel. Ben je nog niet helemaal overtuigd en twijfel je nog of je je wenkbrauwen moet verven? We zullen de grootste voordelen van wenkbrauwverf hieronder beschrijven.  

Gezichtsuitdrukking

Je wenkbrauwen zijn medebepalend voor je gezichtsuitdrukking. Door je wenkbrauwen te verven, kun je een expressieve en intense uitdrukking creëren. Je wenkbrauwen worden donkerder en lijken hierdoor ook voller. Het is aan te raden om een kleur verf te kiezen die niet te ver afwijkt van je eigen haarkleur. Zo blijven je wenkbrauwen zo natuurlijk mogelijk en voorkom je dat je een te strenge blik krijgt of dat je wenkbrauwen juist wegvallen in je gezicht. Voor het mooiste resultaat kun je na het verven je wenkbrauwen in vorm brengen door te epileren.

Professionele uitstraling

Tegenwoordig hoef je voor het verven van de wenkbrauwen niet helemaal meer naar een schoonheidssalon toe, dit kun je namelijk heel makkelijk zelf thuis doen. Dit is ook goedkoper en je krijgt hetzelfde resultaat. De meeste soorten wenkbrauwverf geven garantie dat de kleur zo’n 4 tot 6 weken blijft zitten. Hiernaast is de verf waterproof. Je kan er dus gewoon mee douchen en je hoeft je geen zorgen te maken dat de verf uitloopt na het sporten of lopen in de regen. Na verloop van tijd vervaagt de kleur natuurlijk wel een beetje. Daarom kun je voor een intense look het verven regelmatig herhalen, op het moment dat jij vindt dat de haartjes weer te licht worden.