Nooddouche

Het belang van een nooddouche

Een nooddouche is een veiligheidsmaatregel die bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken hebben getroffen. Een nooddouche is als je met gevaarlijke stoffen werkt wettelijk verplicht en is belangrijk voor de veiligheid van jou en je medewerkers. Heb jij nog geen nooddouches in jouw bedrijf? Schaf ze dan zo snel mogelijk aan om de kans op ongelukken die uit de hand lopen te verkleinen.

Nood- en oogdouches

Werken met chemische stoffen kan levensgevaarlijk zijn en de risico’s die hier aan vast zitten dienen zo klein mogelijk gemaakt te worden om goed en normaal je werk te kunnen doen. Wanneer zich toch een ongeluk voordoet is het van belang dat dit ongeluk niet doorslaat in een persoonlijk drama met brandwonden en andere nare gevolgen. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurd zijn er nood- en oogdouches. Deze blussen de brand en spoelen de chemische stoffen uit de ogen weg en van de huid af.

Andere accessoires

Naast de nood- en oogdouches heeft Denios een aantal andere accessoires voor de veiligheid van jou en je medewerkers. Deze accessoires zijn een echte must om veilig te werken en risico’s te verkleinen. Helaas zitten ongelukken in een kleine hoek en doen zich af en toe situaties voor die niemand kan voorkomen. Dan kan het van levensbelang zijn om nooddouches te hebben.