Je eigen biologisch fruit telen

We hebben volop klimaatprotesten en milieuactivisten in het nieuws. Steeds meer mensen komen op voor het klimaat en we horen allemaal van de klimaatopwarming. Iedereen wil een stukje bijdragen en helpen. Sommige mensen gaan minder vaak met de auto, gaan vaker met de trein in plaats van met het vliegtuig, gooien minder spullen weg of gaan beter met afvalverwerking om. Maar je kan ook zelf je biologisch fruit gaan telen, zodat je het niet meer hoeft te kopen in de supermarkt. Hoe doe je dat dan vraag jij je misschien wel af. We leggen het hieronder uit.

In je eigen tuin

Heb jij een stukje grond of wellicht een vierkante bank op je balkon. Dan kan je hier je eigen biologisch fruit in gaan telen. Je hebt alleen aarde nodig en zaadjes. Zorg dat je echte donkere grond hebt en geen zand, daar groeit fruit namelijk niet in. Bij bijna iedere tuinwinkel kan je zaadjes kopen voor allerlei soorten fruit. In Nederland groeien vanwege het weer soorten zoals appels, aardbeien en sla het best. Sinasappels kan je wellicht beter over laten aan onze zuiderburen waar de zon iets meer schijnt. Wil je toch pionieren en het uit proberen? Dan is het misschien handig om een kas te gebruiken en wat warmtelampen te plaatsen, wellicht boek je succes!

Wat is biologisch?

Als jij je fruit verbouwd in je eigen tuin of grond en je gebruikt geen bestrijdingsmiddelen. Dan mag je dit biologisch fruit noemen en ben je een echte fruitboer. Weer iets om op over te scheppen bij de vrijdagmiddag borrel. Wil je het toch aan de professionals over laten en biologisch fruit bestellen? Klik dan op de vorige link waar je goede service en een topproduct ontvangt. Vergelijk dit met producten uit de supermarkt en je zal proeven dat biologisch fruit veel lekkerder en eerlijker smaakt.