Hoe je het beste kan inpakken tijdens een verhuizing

Verhuizen is vaak een grote stap tot een nieuw begin. Helemaal als je voor het eerst op je zelf of met je partner gaat wonen. De stress is dan onvermijdelijk. Maar geen zorgen, want hier zijn een paar tips hoe jij jouw verhuizing soepeler kan laten lopen. En een verhuisbedrijf Den Haag zal altijd bereid zijn om jou te helpen hiermee. Het is dan ook zeker een aanrader om deze dienst in te huren. 

De stappen en tips

Het begint natuurlijk allemaal bij het inpakken van je spullen om die van punt A naar punt B te brengen. Laat dan dit al een georganiseerd project zijn. Met het ontruimen van jouw eigendommen moet je zeker weten dat je genoeg verhuisdozen hebt. Dit verschilt per verhuizing aangezien een gezin van 4 meer spullen heeft dan iemand die alleen is. Maar laten we vooral kijken naar het algemene beeld. Tijdens het inpakken is het zeer verstandig om dit per categorie te doen. Dus in een bepaalde verhuisdoos allemaal de zelfde soort spullen. Denk dan aan broeken bij shirts. En borden en glazen bij elkaar. Het verstandige wat jij dan nog kan doen is markeren wat er in die doos zit. Met en zwarte stift het erop schrijven bijvoorbeeld. Zo voorkom je dat je alles nog moet uitzoeken bij het uitpakken. Daarnaast kan je gemakkelijk controleren of je alles heb. Met een lijstje Met daarop de benamingen van de verhuisdozen.

Aangezien je ook per verhuisdoos moet betalen. Maar dan goed gebruikt van de ruimte die je hebt. Met elk hoekje te vullen scheelt het vaak meer dan je denkt. Denk er dan bijvoorbeeld aan om iets na te kijken of er niet meer ruimte in zit dan hoe het nu staat. Dit is wat makkelijker voor mensen met veel ruimtelijk inzicht. Maar de verhuizers zijn hier op getraind. Vraag dan ook even of zij het eerst voor willen doen, of dat ze jouw doos “controleren”. 

Verder is het vervoer een groot onderdeel. Een verhuiswagen maakt hier kort en makkelijk werk van. Let dan op bij het inladen van alles dozen dat je de breekbare spullen goed vast zet. Anders kan het zomaar zijn dat als je aankomt en dat alles door de gehele wagen ligt. En het feit dat jij waarschijnlijk zware meubels hebt. Het is dan een echte puzzel.

Het uitpakken hoort er ook bij. En dit is ook zeker een heel groot en belangrijk aandachtspunt. Weet alvast waar jij je spullen wilt hebben. Dit kan je al uitzoeken omdat, als het goed is, jij de dozen hebt gemarkeerd. Zet ze dan in de kamer waar het hoort. En stapel niet alles op in de gang. Zo blokkeer je de in weg en verlies jij het overzicht. 

Tarieven

De tarieven bij een verhuisbedrijf Den Haag zullen de kosten allemaal ronde de zelfde kosten vallen. Het gaat dan om 25 euro per verhuizer, 25 euro voor een verhuiswagen, 12,50 voor een extra aanhanger en zo’n 45 euro voor een verhuislift als deze nodig is.