Hier moet je op letten bij het kopen van goedkope software

Software kopen blijft altijd lastig om de juiste te vinden die het beste bij je behoeften past. Als je een budget hebt waarbij je niet te veel wilt uitgeven ga je meestal wel voor de wat goedkopere software. Het is zelfs een optie om tweedehands software te kopen, veel mensen vinden dit niet heel fijn om al gebruikte dingen te kopen, maar soms is het wel een goede oplossing wat nog perfect werkt. Wat wil je liever? Goedkoop software kopen die perfect werkt of een hele dure die ongeveer dezelfde functies heeft? De voorde hand liggende keuze is de wat goedkopere, want dan kan je met het overgehouden bedrag een ander budget vergroten en uitbesteden zodat je wat ruimer zit met je keuze. 

Kijk eerst naar wat voor ervaringen je zelf hebt met software

Het eerste waar je echt op moet letten bij het kopen van een programma is hoeveel ervaring je hebt met vergelijkbare programma’s. Dit kan het gebruiken van dit computerprogramma veel makkelijker maken voor jezelf. Als het programma niet op jouw ervaringen lijkt is het ook moeilijker om te gaan gebruiken in de eerste paar weken en moet je nog veel ontdekken. Dan is het handiger om door te zoeken naar een software die je waarschijnlijk beter gaat begrijpen en dat je niet snel op een obstakel vast loopt. 

De software moet overzichtelijk zijn

Bekijk de goedkope software eerst voordat je hem koopt, is het wel overzichtelijk genoeg waar je het voor nodig hebt? Kan je snel zien waar je moet zijn in het programma om een bestand te vinden of op te slaan? Dit soort vragen zijn erg belangrijk die je jezelf kan afvragen. Maak een behoefte of vragenlijstje waar het programma aan moet voldoen. Door dit in beeld te krijgen kan je de softwares die je op het oog hebt met elkaar vergelijken.

Updates

Waar je ook naar moet kijken is of het computerprogramma wel up-to-date is en of er nog updates aan kunnen komen. Als er nog updates aan gaan komen dan zit je meestal wel goed, omdat het programma nog met de tijd mee gaat. Geen updates betekent ook veroudering en kan het zijn dat je later weinig aan de software gaat hebben. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, bijvoorbeeld bij een boekhoudprogramma. Dit heeft een aantal mappen nodig om bestanden en notities van klanten en de bedrijfsomstandigheden in op te slaan, als de opties die je nodig hebt op dit programma staan kan je er nog lang mee werken.

Makkelijk aan te leren 

Probeer de software te begrijpen. Is het makkelijk te begrijpen en aan te leren, of moet je veel tijd besteden om de speciale opties te bevatten. Als je een voor je bedrijf zoekt is het handig om een computerprogramma uit te zoeken die de medewerkers ook snel kunnen snappen en handig mee aan de slag kunnen gaan. Stel altijd vragen aan de koper en laat het aan je uitleggen om te weten te komen of je voor de juiste toepassing kiest.