Bedankjes uitdelen, het leukste wat er is

Ik denk persoonlijk dat het erg belangrijk is om bedankjes uit te delen. Ik denk dat dankbaarheid een mooi begrip én gevoel is. Een aantal jaren geleden ben ik mij dit gaan beseffen en naarmate mijn dankbaarheid groeide, hoe mooier het leven werd. Dit klinkt wat wollig, maar ik kan je garanderen dat dit echt zo is. Ook leerde ik dankbaar te zijn voor de dingen die mij eerst nog niet opvielen. Goed, je begrijpt dus wel dat ik pre dankbaarheid ben. Daarom past bedankjes uitdelen perfect bij mij. Na een uitwisseling met een klant vind ik het erg belangrijk nog een bedankje na te sturen, dit kan je op verschillende manieren doen, een relatiegeschenk, een wijntje, ga zo maar door. Zelf vind ik het altijd leuk om bijvoorbeeld zaadjes van een plant te geven, iets wat in die zin vruchtbaar is. Ik krijg ook vaak leuke bedankjes terug. Zo kan je geven en ontvangen. Ik heb ooit iets erg moois en wijs gehoord: je moet de gever ook het plezier gunnen om het te geven. Ik vond het namelijk moeilijk om soms een cadeau terug te krijgen, ik ben dan te bescheiden en wil het niet aannemen. Maar toen ik begreep dat het voor de ander ook erg leuk is, snapte ik hoe mooi het kan zijn.

logo