WMO consulent worden met goede opleiding

Je bent maatschappelijk werker of bijvoorbeeld een zorgcoördinator en overweegt om een carrièreswitch te maken. Wellicht is een baan als WMO consulent iets voor jou. Maar wat houdt dat precies in? Dit is een persoon die namens een gemeente beoordeelt en kijkt of iemand recht heeft op extra voorzieningen. Dit alles om ervoor te zorgen dat hij of zij langer thuis kan blijven wonen. WMO is de afkorting voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. In feite help je dus personen op basis van de wet aan de nodige voorzieningen, betaald met gemeenschapsgeld. De werkzaamheden zien er ongeveer zo uit:

  • In behandeling nemen van nieuwe meldingen WMO
  • Het afleggen van huisbezoeken en voeren van gesprekken met de aanvragers
  • Uitvoeren van onderzoek, de zogenaamde indicaties
  • Doelen, problemen en oplossingen vaststellen
  • Een ondersteuningsplan schrijven
  • Informatie en advies geven aan de WMO aanvragers

Jouw takenpakket zal dus veelvuldig en uitgebreid zijn. Om iemand langer thuis te kunnen laten wonen zul je dus kijken naar alle voorzieningen die daarvoor nodig zijn. Zoals een traplift of rollator bijvoorbeeld, maar ook dagbesteding, persoonlijk vervoer of huishoudelijk hulp. Lijkt je dit wat? Volg dan een opleiding wmo consulent!

WMO consulent cursus

Als wmo consulent is geen dag hetzelfde. Uitdagend, belangrijk en afwisselend werk zijn de belangrijkste kenmerken. Op een juiste manier de cliënt ondersteunen vergt van jou passie, bevlogenheid en inlevingsvermogen. Herken je jezelf hierin? Dan is het een uitstekend idee om deze opleiding te gaan volgen. Er is veel vraag naar consulenten en er staat een riante salariëring tegenover. Kortom: er ligt een hele mooie toekomst voor je open!

Help je medemens verder

Tijdens de opleiding wmo consulent leer je de belangrijkste aspecten van het beroep kennen. Je leert hoe je de persoonlijke situatie van een cliënt in kaart moet brengen en onderzoeken. Samen op zoek naar de juiste oplossingen, dat is de doelstelling. Ook uitgebreide en actuele kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van WMO komen aan bod. Verder leer je meer over diverse ziektebeelden. Een WMO wordt namelijk niet alleen bij lichamelijke beperkingen en de daaruit voortvloeiende problemen worden aangevraagd. Dit kan ook aangevraagd worden voor personen met psychische aandoeningen en stoornissen.

Stapsgewijs op weg naar een goed eindresultaat

Tijdens de wmo consulent cursus worden er in diverse modules, verspreidt over een aantal dagen, alles stapsgewijs doorgenomen om uiteindelijk tot een goed eindresultaat te komen. De opleiding is praktijkgericht, waardoor je goed voorbereid aan de slag kunt als consulent. Dankzij jouw hulp zorg je ervoor dat mensen thuis echt geholpen worden. Je bent er voor hen maar ook voor de familieleden. Ben je al aan het werk binnen de WMO? Ook dan komt de wmo consulent cursus goed van pas! Even het geheugen opfrissen en hernieuwde kennis opdoen is immers nooit verkeerd. Maak het verschil voor velen en kies voor deze leuke en leerzame opleiding!

Meer informatie nodig?

Wil je graag aan de slag als WMO adviseur of wil je meer weten over onze opleidingsmogelijkheden? Heb je vragen over andere opleidingsmogelijkheden of wil je graag een offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder, onze experts zitten voor je klaar!