Wat kun je doen met kastanjes?

Het Nederlandse beeld van de herfst is veel meer dan alleen de vallende bladeren van de bomen. Natuurlijk horen de gevallen kastanjes er ook bij! Het is enorm leuk om deze kastanjes te rapen en om er leuke dingen mee te maken. Wil je weten wat je met kastanjes kunt doen? Lees dan snel de tips in dit artikel!

Eten

Wist je dat je tamme kastanjes kunt eten? Het is een echte delicatesse op de Veluwe. Het is dus erg leuk om tijdens je verblijf in het huisje op de Veluwe een aantal kastanjes te eten. Je kan veel maken met kastanjes. Zo kun je kastanjes poffen, maar je kunt er ook puree van maken of het verwerken in een soep of in een taart. Een leuk idee is om overdag vanuit je vakantiehuis Putten op zoek te gaan naar je eigen avondeten en om het ‘s avonds te serveren. 

Knutselen

Wie kent het niet, de leuke knutselwerkjes die je als kind altijd maakte op school. Je kunt de tamme kastanjes goed eten, maar de wilde kastanjes zijn niet eetbaar en deze kunnen dus worden gebruikt voor de knutselwerkjes op school. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een dier van de kastanjes maken, maar ook bijvoorbeeld een spinnenweb. Laat je creativiteit de vrije loop gaan, er is genoeg mogelijk met kastanjes!

Was

Waar je absoluut niet meteen over nadenkt is om te wassen met kastanjes. Toch kan het echt. Kastanjes Wil je weten hoe je jouw kleren precies kunt wassen met kastanjes? Lees dan onze volgende blog.