Waarom 5 assig simultaan frezen zo vaak de voorkeur heeft

5 assig simultaan

Metaalbewerking: dat kan lang niet iedereen. Sterker nog, er zijn maar heel weinig bedrijven die echt goed zijn en de ervaring hebben om dit aan te tonen. Op zoek naar de beste samenwerkingspartner hiervoor? Zorg in ieder geval dat ze alles weten van 5 assig simultaan.

5 assig simultaan

Wat is 5 assig simultaan?

In de metaalbewerking speelt frezen een grote rol. Frezen is een verspanende bewerking waarbij je gebruik maakt van roterend gereedschap, wat we ook wel de frees noemen, om materiaal te verwijderen. Frezen is een bewerking die je niet alleen in metaal maar ook hout en kunststof kunt toepassen. Er zijn echter verschillende manieren om te frezen en het 5 assig simultaan is er daar eentje van. Hoewel de leek deze term absoluut niet zal kennen, moet een erkend metaalbewerkingsbedrijf met de juiste ervaring echt wel weten wat dit is. Vraag er dus ook altijd naar.

Andere manieren

Voor het 5 assig simultaan frezen populair werd, had men het nog vaak over 3 assig frezen en dat is in principe ook een goede techniek. Maar waarom zou je niet met de tijd meegaan? Als er nieuwe methoden zijn pas ze dan ook zoveel mogelijk toe voor betere resultaten.