Verantwoordelijkheid voor de rekhoes machine

Op mijn eerste werkdag moest ik bij de rekhoes machine staan. Daar pakken ze de producten in, de machines, en daarna zijn de producten klaar voor transport. Ik was zo zenuwachtig. Je verwacht het misschien niet, maar ik heb best faalangst. Omdat ik een jongen ben vind ik het nog eens moeilijker om er voor uit te komen. Ik weet niet waarom, omdat het denk ik niet veel speelt in mijn omgeving. Maar op de een of andere manier heb ik echt een hele goede baas die kon aanvoelen dat ik het allemaal spannend vond. Hij legde mij haarfijn uit hoe de machine werkte en toen ik begon zei ik: maar misschien ga ik fouten maken. Hij zei toen vriendelijk dat dit goed was, als dit gebeurde moest ik alleen maar even aan de bel trekken. Maar hij zei ook dat er niks kon gebeuren. Op die manier gaf hij mij op de een of andere manier zelfvertrouwen. En ja hoor, de bediening van de rekhoes machine ging hartstikke goed. Sterker nog, ik vond het ook nog eens hartstikke leuk en ik was sneller dan ooit iemand eerder was geweest! Hij was dus ontzettend onder de indruk en dat was zo leuk om te voelen. Ik was natuurlijk helemaal blij en sindsdien vind ik mijn werk ontzettend leuk. Ik moet altijd even over dat faalangstige stuk heen komen en dan gaat het daarna altijd wel goed.

willemslogo-1