Tips voor het maken van je eigen meubels

Meubels kun je natuurlijk kant en klaar kopen in een winkel, maar het is eigenlijk veel leuker om deze zelf te maken! Nu horen we je al denken: is dat niet moeilijk? Maar met een goede voorbereiding en het volgen van de juiste stappen is dit niet moeilijk. Wij geven je in dit artikel dan ook graag een paar tips voor het maken van je eigen meubels! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Maak een schets

Voordat je de meubels gaat maken, raden we je aan om een schets te maken. Teken hier de meubels zo gedetailleerd mogelijk uit. Hoe moet het eruit komen te zien? Wat zijn de formaten? En welke materialen heb je nodig? Deze schets dient als houvast voor tijdens het bouwen. Zo zie je precies wat er moet gebeuren en kan er eigenlijk niks misgaan met het design.

Materialen kopen

Bij het maken van je eigen meubels heb je natuurlijk ook diverse materialen nodig. Ben je van plan om een sterke houten tafel te maken? Koop dan bijvoorbeeld douglas hout. Denk ook aan spijkers en eventuele stof voor kussens. Weet je niet zo goed welk soort hout je nodig hebt? Bij hout kopen kun je je natuurlijk ook laten adviseren. In een bouwmarkt weten ze hier alles van en ook op internet kun je veel informatie vinden.

In elkaar zetten

Het in elkaar zetten van de meubels is het leukste onderdeel! Houd je schets bij de hand en werk in stapjes. Ga je een tafel bouwen? Maak dan eerst een tafelblad en bevestig hier later poten aan. Ga je een stoel maken? Dan is het verstandig om te beginnen met het bevestigen van de leuning aan het zitgedeelte, waarna je de poten er aan vast zet. Dit is uiteraard voor elk soort meubel ook weer anders. Probeer en test welke vorm van werken het beste bij jou werkt.