Tips voor het kopen van automatten

We staan er misschien niet zo vaak bij stil, maar eens in de zoveel tijd moeten je automatten vervangen worden. Doordat we telkens met onze natte en zanderige schoenen in de auto stappen, kunnen de matten op een gegeven moment gaan slijten en vies worden. Toch is het wel belangrijk om de automatten tijdig te vervangen, om de veiligheid tijdens het rijden te kunnen waarborgen. Daarom geven wij je graag een aantal tips voor het kopen van nieuwe automatten!

Oude matten schoonmaken

Hoewel je misschien denkt dat je nieuwe automatten nodig hebt, hoeft dit niet zo te zijn. Het kan namelijk voorkomen dat de automatten vies zijn en daarom eruit zien alsof ze vervangen moeten worden. Probeer daarom eerst de automatten goed schoon te maken. Klop al het vuil en zand van de matten en pak daarna de stofzuiger. De matten kun je eventueel nog schoonmaken met een sopje, bijvoorbeeld als je rubberen automatten hebt.

Type auto

Mocht je wel nieuwe automatten nodig hebben, dan is het belangrijk om te kijken naar het type auto dat je hebt. Vaak horen bij elk type auto weer andere automatten. Om erachter te komen welke je nodig hebt, kun je natuurlijk ook je oude matten als voorbeeld nemen. Zijn dit automatten België? Kijk dan of je dezelfde weer kunt vinden en bestellen. Verder heb je ook universele automatten die in elk type auto passen.

Losse of vastzittende automat

Hiernaast heb je ook de optie om loszittende of vastzittende automatten te kopen. Koop je een vloermatset van losse automatten? Dan is het voordeel dat je deze makkelijk uit de auto kan halen en schoon kunt maken. Het nadeel is weer dat ze makkelijk kunnen verschuiven. Vastzittende automatten daarentegen zitten wel weer goed vast, alleen zijn moeilijker om schoon te maken.