Tips voor het kiezen van een rouwboeket

Het uitkiezen van een rouwboeket is niet makkelijk. Je moet al zo veel regelen rondom een uitvaart en hierbij nemen ook emoties een overhand. Bij het kiezen van een rouwboeket wil je natuurlijk zo veel mogelijk rekening houden met de wensen van de overledene. Om dit proces iets makkelijker voor je te maken, hebben we een aantal tips opgesteld waarmee je het perfecte rouwboeket uitkiest.

Persoonlijk maken

Bloemen zijn heel persoonlijk. Een rouwboeket kiezen dus ook. Sommige bloemisten bieden standaard rouwboeketten aan of je kan ervoor kiezen om een rouwboeket zelf samen te laten stellen. Probeer hierbij rekening te houden met de favoriete bloem of kleuren van de overledene. Ook heb je bij veel aanbieders de keuze uit verschillende vormen. Je hebt een kransvorm, druppelvorm of hartvorm bijvoorbeeld. De vorm die het mooist is, is ook mede afhankelijk van de plek waar de bloemen komen te liggen. Een kransvorm is bijvoorbeeld heel mooi voor op de kist en de andere vormen voor naast de kist. Je kunt natuurlijk ook advies vragen van de bloemist als je het echt niet weet. Zij hebben ervaring in het samenstellen van rouwboeketten en kunnen jou een aantal tips geven. Kies daarom ook een bloemist waar je een goed gevoel bij hebt. Je kunt heel makkelijk zoeken op bijvoorbeeld rouwboeket Rotterdam, waarbij je alle mogelijke aanbieders in deze omgeving te zien krijgt.

Wat wil je na het afscheid met de bloemen?

Bij het samenstellen van een rouwboeket kun je ook rekening houden met wat je na het afscheid met de bloemen wilt doen. Zo willen veel nabestaande een bloem uit het boeket, zodat ze deze zelf kunnen laten drogen. Vraag dus ook na of dit mogelijk is bij het boeket die je kiest. Naast het drogen van de bloemen, is het ook mogelijk om het boeket mee naar huis te nemen en hier zo lang mogelijk van te genieten, totdat ze niet mooi meer zijn.