Tips om gemakkelijk azijngeur te verwijderen

azijngeur verwijderen


Azijn is een zeer veelzijdig ingrediënt die veel gebruikt wordt bij het koken. Het nadeel van azijn is echter dat het een hele penetrante lucht voortbrengt. Deze lucht kan erg lang blijven hangen en is maar lastig om weg te krijgen. Daarom hebben we hier een aantal tips om gemakkelijk azijngeur verwijderen.

 Ventilatie is de sleutel

azijngeur verwijderen


Het beste kun je azijnlucht, en daarbij alle vieze luchtjes in huis, bestrijden door middel van ventilatie. Door ramen open te zetten zal de lucht naar mate de tijd vordert uiteindelijk vanzelf verdwijnen. Het kan echter zo zijn dat de lucht weer terugkomt. Dan zit de azijnlucht ergens in en zal je op zoek moeten gaan naar de bron. Heb je de bron van de lucht gevonden? Haal deze dan uit huis en ventileer hierna de ruimte. Wil je sneller van de azijngeur afkomen? Lees dan door voor de volgende tips.

 Ctiroen


Citroen is een erg frisse geur die een zeer belangrijke eigenschap heeft voor de strijd tegen de azijngeur. Citroen is namelijk een geurenvreter. Dit betekent dat citroen geurtjes op kan nemen. Dus ook de vervelende azijngeur. Je kan bijvoorbeeld een citroenkaars gebruiken, een schoonmaakmiddel met citroen of een citroen zelf. Gebruik je de citroen? Snijd hem dan in stukken en leg deze stukken verspreid op de plek waar de azijngeur vandaan komt.

 Munt


Munt is een goed manier om nare luchtjes te maskeren terwijl de ruimte goed geventileerd wordt. Hierdoor heb je op korte termijn geen last meer van de vieze stank, maar ook niet op de lange termijn door de ventilatie. Je moet munt dan wel lekker vinden ruiken. Door munt te breken komt er nog meer geur vrij.