Technologie gedreven sporten vs. Sporten met lichaamsgewicht

Corona houdt de hele wereld in haar greep. Door de maatregelen om het corona virus de kop in te drukken zijn de meest normale dingen niet meer zo normaal als dat ze ooit zijn geweest. Iedereen zit binnen en komt enkel nog maar buiten voor de meest belangrijke zaken zoals boodschappen doen. We mogen ook niet meer in grote groepen samen komen. Feesten en verjaardagen worden hierdoor afgelast en kunnen helaas niet doorgaan. In deze moeilijke tijden proberen wij jullie te helpen met onze vermakelijke wekelijkse blog over wat er allemaal nog wel mogelijk is tijdens de corona crisis. Vandaag bespreken wij de mogelijkheden rondom sporten.

Sporten met lichaamsgewicht

Waar de hele wereld een abonnement voor de sportschool had en een groot gedeelte van deze mensen ook netjes wekelijks zijn sportschool routine afliep is dit op dit moment allemaal niet meer mogelijk. Gelukkig blijken mensen enorm creatief tijdens deze crisis en ontstaan er nieuwe mogelijkheden en initiatieven. Zo ook sporten met lichaamsgewicht. Jouw eigen gewicht is voor de meeste mensen precies het gewicht dat zij kunnen dragen. Daarnaast span je allerlei spieren aan die je in de sportschool niet gebruikt bij het in balans houden van je eigen lichaam. Het is even wennen maar voor elk lichaamsdeel zijn er oefeningen die je zonder enig materiaal kunt uitvoeren.

Technologie gedreven sporten

Technologie gedreven sporten heeft een nieuwe betekenis gekregen. Waar deze benaming eerst werd gebruikt voor een manier van sporten waarbij moderne meet apparatuur en data werden ingezet om tot betere prestaties te komen gebruiken we het nu voor iets heel anders. Doordat de mensen niet meer naar de sportschool kunnen komen, komt de sportschool nu naar de mensen. Via het internet en met behulp van filmpjes en video’s maken veel sportscholen oefeningen en work outs voor thuis.