Ralph Lauren is een Mix van Zakelijke en Sportieve Kleding

Iedereen die verstand van kleding heeft kent het merk Ralph Lauren. Het is een mix van zakelijke en sportieve kleding. Het logo is te herkennen aan de man op het paard die polo speelt. Ze hebben verschillende soorten kleding zoals jassen, overhemden, polo’s, truien, broeken, T-shirts en nog veel meer. Voor man, vrouw, kind en baby. Daarnaast verkopen ze ook nog eens parfum. Maar wist jij dat het merk ook meubilair verkoopt? Lauren is niet meer weg te denken uit het straatbeeld en is populair bij jong en oud!

Geschiedenis van het merk

Ralph Lauren werd in 1967 opgericht, de oorspronkelijke naam van de eigenaar was Ralph Lifshitz. Later werd de achternaam veranderd naar Lauren. Dit omdat Ralph als kind veel werd gepest met de achternaam. Als kind was hij al bezig met mode, zo maakte hij dassen die hij verkocht op school aan klasgenoten. Ralph ging na zijn middelbare school periode aan de slag met een economische studie, echter was dit toch niet de juiste keuze. Hij werkte naast school in één van de oudste kledingwinkels van New York genaamd Brooks Brothers. Daar had hij meer plezier in, echter wouden de eigenaren hem niet helpen om zijn items aan de man te brengen. Dit stopte hem niet, en later had hij een deal met een fabrikant uit Cincinnatti. Hij stopte met werken bij Brooks Brothers en ging aan de slag bij een andere winkel. Daar mocht hij zijn dassen wel aan de man brengen. Het werd een groot succes, de dassen gingen als warme broodjes over de toonbank.

Het New Yorkse warenhuis Bloomingdales kreeg lucht van Lauren zijn dassen. Zij wouden dan ook graag zijn producten in hun warenhuis opnemen onder de naam Polo. Het werd zo’n succes dat ook privé investeerders contact opnamen met Lauren en hem vijftigduizend dollar leende. Daar heeft hij in 1967 zijn eigen bedrijf “Polo Fashions” mee opgericht. Later ging hij de kledinglijn uitbreiden en verkocht hij niet alleen maar dassen. In 1970 kwam zijn eerste vrouwenlijn op de markt.

Wanneer draag je het

De kleding is eigenlijk altijd wel te dragen. Of je het nou in je vrijetijd draagt of tijdens een gala, het maakt niet uit! Het merk is de perfecte mix van zakelijk en sportief. Op het werk, tijdens het uitgaan, of gewoon thuis. Overal zie jij mensen met het merk lopen. Neem gerust een kijkje in de collectie en oordeel zelf.