Puzzelen is volwassen geworden

hr personeelszaken

Nog voordat je je eerste woordjes sprak had je waarschijnlijk al ooit een puzzel in elkaar gelegd. Eenvoudig en passend bij het ontwikkelingsniveau van baby en peuter. Later ging het in een sneltreinvaart. Een sprookjes afbeelding op een puzzel hout volgde al snel. Het ging mee in je ontwikkeling. Of is het andersom? Je ontwikkelt omdat je motoriek en visuele waarneming wordt gestimuleerd. Puzzels waren in onze kinderjaren een bron van leermomenten en oefening. Met steeds een level moeilijker tot aan een puzzel 3000 stukjes toe. Deze laatste tijdrovende puzzels zijn een bron van ontspanning en vermaak. Rustgevend in een fijne opbouw naar een mooi eindresultaat toe. Haal een doos uit de kast en vraag: “Wie doet er mee?” en je krijgt al snel medestanders. Goed voor vele gezellige uurtjes samenzijn.

Werk van een gerenommeerde kunstenaar aan jouw muur?

Dat willen we allemaal wel. Met de hedendaagse puzzel 1000 stukjes is het binnen handbereik. Duik in de prachtige afbeeldingen, kleuren en vormen van kunstenaars als Laura Heine, Alexander van Humboldt of Marija Tiurina. Of droom je ervan om ooit nog een kunstwerk van Michelangelo te zien? Het hoeft met een puzzel niet bij een droom te blijven. Want de mooiste schilderijen laat je onder jouw handen ontstaan met een legpuzzel op je eettafel. Gewoon thuis. Hang hem met trots boven de bank en je hebt je eigen kunst in huis.

Ingewikkelde puzzel

De puzzels zijn mooier geworden. Ze zijn ook steeds meer voor volwassenen gemaakt. Stadsplattegronden van wereldsteden waar je nog nooit was. Dat is een feest om in elkaar te leggen. Ga een puzzel van wooden city kopen en je komt in een wereld die misschien wel verslavend is. Hun 3d puzzels zijn bijzonde. Niet alleen op het platte vlak moet je aan het werk. Het resultaat na vele genoeglijke uurtjes puzzelen is een prachtig decoratiestuk. Om trots op te zijn.