Palmbomen voor de woonkamer

Tropische elementen zijn een klassiek design-item, vooral als het gaat om leuke en speelse zomerinterieurs! Hoewel het het hele jaar door gemakkelijk kan worden omarmd, verwelkomt niets de zomer zo goed als een levendige tropische kamer palm.

Palmbomen om te groeien als kamerplanten

De “prinsessen van de plantenwereld” zijn de grootste vertegenwoordigers van de plantenwereld. Er wordt beweerd dat de palmen een van de oudste plantensoorten ter wereld zijn. Ze zijn te bewonderenswaardig door hun uniciteit met hun elegante gebladerte.
Palmbomen kunnen ook een grote sierwaarde hebben. De kamer palm is makkelijk thuis te verzorgen en het is een prachtige, decoratieve plant in moderne woonkamer. Ze creëren een ontspannen sfeer door hun exotisch gevoel.
De meest populaire soorten kamerpalmplanten zijn de majestueuze palmen, salonpalmen, areca-palmen, kattenpalmen en kentia-palmen. Mensen houden van deze soort kamer palm omdat ze niet veel ruimte innemen. Gewone palmbomen binnenshuis fleuren elke hoek of woonruimte op en worden steeds meer gezien op de werkplek.

De zorg voor kamer palm

De palmplant zet je best op lichtrijke plek, met indirect zonlicht en in goed doorlatende potgrond. Ze houden van een gemiddelde kamertemperatuur.
Het het meest voorkomende probleem zijn de bruine uiteinden die op de bladeren ontstaan. Dit kan door droogte of een gebrek aan een goeie luchtvochtigheid in de kamer. De meeste kwekers adviseren om de bruine toppen te snoeien maar zo kan het hele blad sterven. Wacht best tot het hele blad bruin is en snoei het dan af.
Een gezonde plant begint uiteraard met de aankoop. Een erkende kweker zal enkele gezonde planten aanbieden en tips meegeven voor bewatering en bemesting.
Heb je schrik dat je kamer palm te groot wordt, vraag dan ook hier raad. De meeste kamerplanten kun je klein houden door ze in dezelfde pot te laten en niet te verplanten in een groter exemplaar.