Nuchter blijven

Een van de grootste angsten van mensen in herstel is een terugval. Na al het harde werk en de tijd die het kost om door de revalidatie te gaan, wil niemand terugvallen om alles opnieuw te moeten doormaken. Gelukkig zijn er veel praktijken die je kunt toepassen om je te helpen nuchter te blijven, en door de volgende tips toe te passen, vermindert je het risico op terugval. Nuchter blijven is een levenslang proces en het is begrijpelijk dat onbedwingbare behoefte een obstakel kan zijn voor patiënten tijdens het herstelproces. Wanneer je leert hoe je verslavingsgewoonten kunt doorbreken en hunkeren kunt identificeren, kun je de drang om terug te vallen beheersen en voorkomen. Je hebt diverse soorten verslaving zoals verslaafd aan cocaïne.

Innerlijke balans

Om te leren hoe je verslavingsgewoonten kunt doorbreken, moet je jouw oude gedragspatronen onderzoeken en de nodige aanpassingen maken. In plaats van na het werk gezellig met vrienden te drinken, ga je naar de sportschool, begin je aan een hobby of volg je een les. Houd jezelf bezig met verrijkende activiteiten. Lichaamsbeweging is vooral goed voor het omgaan met onbedwingbare trek, omdat de natuurlijke endorfine stress verlichten en je een goed gevoel geven. Activiteiten zoals yoga en karate zijn uitstekend voor het bereiken van zelfbeheersing en interne balans. Nuchter blijven gaat over het doorbreken van oude gewoonten en het creëren van nieuwe gezonde routines.

Gezond eten

Ook is het belangrijk om goed te eten. Het is niet alleen wat je eet dat telt, maar ook hoeveel je eet. Hunkering kan optreden als je honger hebt en chagrijnig bent, of onevenwichtige voedingsstoffen hebt – dus vasthouden aan een regelmatig maaltijd- en snackschema is een belangrijke manier om nuchter te blijven. Blijf uit de buurt van voedingsmiddelen die je verzwaren en de hunkering vergroten, en eet in plaats daarvan voedsel dat je van brandstof voorziet en je gezond houdt. Recovery MHC helpt je graag verder met de verslaving die je hebt.