Mentale gezondheid is belangrijk

Onze lichamelijke gezondheid heeft een enorme impact op hoe we ons voelen, hoe onze geest functioneert en zelfs onze emoties. Onze fysieke gezondheid heeft invloed op ons energieniveau en ons vermogen om de dagelijkse problemen die zich voordoen in het leven aan te kunnen. Het beïnvloedt zelfs onze besluitvormingsvaardigheden.

Emoties worden versterkt als we ons niet goed voelen

Hoe we ons fysiek voelen, speelt een grote rol in hoe we ons emotioneel voelen. Depressie, angst en stress kunnen worden verergerd of zelfs rechtstreeks worden veroorzaakt door een lichamelijke ziekte. Dit kan op zijn beurt onze energieniveaus, besluitvormingsvaardigheden en zelfs onze relaties beïnvloeden. Dit is geen nieuw idee. De medische wetenschap heeft talloze medicijnen geproduceerd die specifiek gericht zijn op de fysiologische oorzaken van depressie en angst.  Hoewel medicatie in sommige gevallen gerechtvaardigd kan zijn, is er een enorme hoeveelheid onderzoek die aangeeft dat voeding en lichaamsbeweging een zeer positief effect hebben op stemmingsstoornissen. Medicatie is een handig hulpmiddel om depressie en angst aan te pakken, maar het is nooit het beste om eerst op medicatie te vertrouwen, of alleen medicatie. Sommigen vinden misschien dat medicatie niet nodig is na het implementeren van een gezondere levensstijl, terwijl anderen vinden dat medicatie niet nodig is zodra het lichaam de juiste voedingsstoffen en lichaamsbeweging krijgt. Dry Needling is een specialisme van de fysiotherapeut, daarnaast heb je tevens groepspraktijk Risdaele.

Gezonde geest en lichaam

In overeenstemming met het voorkomen van negatieve emoties en stemmingsstoornissen, hebben onze hersenen ook baat bij het ontvangen van de juiste voedingsstoffen. Velen van ons worstelen misschien niet met depressie of angst, maar kunnen baat hebben bij een hoger niveau van concentratie en besluitvormingsvaardigheden door simpelweg onze zelfzorg te verbeteren. Wanneer de hersenen de juiste vitamines, mineralen en omega-3-vetzuren krijgen , verbeteren onze herinneringen, nemen de depressieniveaus af en kan de intelligentie zelfs toenemen. Een goede zelfzorg is een heel belangrijk aspect van.