Leuke ideeën voor een accentmuur

Is jouw woonkamer of slaapkamer nog wat kaal en weet je niet hoe je meer sfeer kunt creëren? Lees dan gauw verder hoe een accentmuur hét verschil kan maken. In dit artikel lees je over de verschillende mogelijkheden van een accentmuur en kun je inspiratie opdoen voor jouw lege wand.

Een accentmuur van kurk

Geef jouw kamer direct meer sfeer met een natuurlijke accentmuur, door te kiezen voor een accentmuur van kurk. Kurk is een natuurlijk materiaal dat de ruimte direct een fijn en aangenaam gevoel geeft. Daarnaast is kurk ook nog eens perfect om geluid te dempen en creëer je dankzij deze accentmuur ook nog eens een betere akoestiek in huis. Een kurkwand door Anselm Oome is perfect in de woonkamer, keuken, slaapkamer, maar ook ideaal voor op kantoor.

Uniek stucwerk

Je kunt ook moeiteloos een accentmuur creëren door een stukadoor in te schakelen. Geef een wand extra effect door mooi stucwerk. Kies voor grove verschillen in dikte en diepte voor een natuurlijk ogende accentmuur. Deze kun je in dezelfde kleur schilderen als de rest van de kamer en zo heb je op minimale wijze toch een bijzondere accentmuur.

Fotobehang

Kies helemaal voor een uniek effect en schaf fotobehang aan voor jouw accentmuur. Dankzij fotobehang kun je een wand uniek maken. Je kunt hier bijvoorbeeld een natuurlijk tafereel op laten afdrukken en genieten van een accentmuur met een waterval of tropisch regenbos. Dit is mooi voor in huis, maar ook perfect voor op kantoor of voor een muur in de ontvangstruimte in jouw bedrijfspand. Met fotobehang kun je zelf een unieke accentmuur creëren.

Een opvallende kleur

Je maakt ook moeiteloos een accentmuur, door te schilderen. Kies voor een opvallende kleur om jouw accentmuur op te laten vallen. Dit is bijvoorbeeld perfect in de slaapkamer achter het bed of mooi om de woonkamer meer dimensie te geven.

Je geeft jouw woning of kantoorpand gelijk meer uitstraling door een accentmuur. Zo geef je meer dimensie aan de ruimte en lijkt het een stuk levendiger. Of je nu kiest voor een natuurlijke kurkwand door Anselm Oome of de verfkwast er zelf bij pakt, een accentmuur creëren is helemaal niet zo ingewikkeld en het levert ruimtelijk ontzettend veel op.