Hypotheekadviseur in jouw stad en hoe werkt een hypotheek?

financiele-meesters-logo

Hypotheekadviseur in jouw stad , Maar eerst wat is een hypotheek. Het geld dat je leent wordt het kapitaal genoemd en de geldschieter brengt je vervolgens rente in rekening totdat het wordt terugbetaald. Het type hypotheek dat je kunt aanvragen hangt af van of je alleen rente of rente en kapitaal wilt terugbetalen. Je hypotheek aflossen, bij aflossen van hypotheken betaal je maandelijks de rente en een deel van het kapitaal af. Aan het einde van de looptijd, meestal 25 jaar, zou het je moeten lukken om alles af te betalen en je huis te bezitten.

Aflossingsvrije hypotheek 

Bij aflossingsvrije hypotheken betaal je alleen de rente over de lening en niets van het kapitaal (het geleende bedrag). Deze hypotheken worden veel moeilijker te vinden omdat geldschieters en regelgevers zich zorgen maken dat huiseigenaren een enorme schuld krijgen en deze niet kunnen terugbetalen. Voor het aflossen van de oorspronkelijke lening aan het einde van de hypotheekperiode moet je een apart plan hebben. Combinatie van aflossing en aflossingsvrije hypotheken. Je kunt jouw geldschieter vragen of je beide opties kunt combineren, waarbij je jouw hypotheeklening opsplitst in een aflossing en een aflossingsvrije hypotheek. Je kan een hypotheek als dit het makkelijkst vinden via een hypotheekadviseur in jouw stad, Die zijn gespecialiseerd om jou te helpen met het zoeken naar de beste hypotheek voor jou.

Verschillende soorten hypotheken

Als je eenmaal hebt besloten hoe je het kapitaal en de rente terugbetaalt, moet je nadenken over het type hypotheek. Hypotheken hebben vaste of variabele rentetarieven. Bij een hypotheek met vaste rente zijn jouw aflossingen gedurende een bepaalde periode hetzelfde  meestal twee tot vijf jaar. Hoe kun je nou zelf een hypotheekadviseur in jouw stad vinden? Daarvoor moet je naar de site van Financiële Meesters waar je ook anderen informatie kunt vinden over verschillende hypotheken!