Huis verkopen bij het overlijden van een dierbare

Is een dierbare van u overleden en moet u het huis van deze persoon verkopen? Of is uw partner overleden en moet u uw eigen huis gaan verkopen? Dan kan dit een hoop stress veroorzaken. Wanneer u snel van uw huis af wilt, kan het handig zijn om uw huis via een vastgoedmakelaar te verkopen. Hoe dat precies in zijn werking gaat, leest u hier.

Een huis van een dierbare verkopen aan een vastgoedmakelaar

Erft u een huis en wilt u deze verkopen? Of gaat het om een familielid waarvan de partner is overleden en die zijn of haar haar huis wil verkopen? Wat de reden ook is, wanneer u een huis moet verkopen vanwege overlijden is er veel wat u moet regelen. Dan is het prettig om te weten dat het mogelijk is om een woning direct aan een vastgoedmakelaar te verkopen. Uw woning verkopen aan een vastgoedmakelaar heeft als voordeel dat u zekerheid hebt van verkoop bij interesse. Wilt u bij het overlijden van een dierbare diens huis direct verkopen, dan kan dat via Bagro Vastgoed. Dit is een vastgoedmakelaar die de woning direct kan kopen, zonder ontbindende voorwaarden. Een ander voordeel hiervan is dat een vastgoedmakelaar door de huidige staat van een woning heen kan kijken. Stel dat het huis bijvoorbeeld in slechte staat is, dan weet een vastgoedhandelaar wat ongeveer de kosten zullen bedragen om het huis weer bewoonbaar te maken. Dit scheelt u een hoop uitzoekwerk, tijd, geld en stress. Overweegt u dus om de woning te verkopen, dan is verkopen aan een vastgoedmakelaar zeker iets om te overwegen.

Echtgenoot of echtgenote overleden en huis behouden

Uw echtgenoot of echtegenote verliezen is natuurlijk een verschikkelijk gemis. Woont u na zijn of haar overlijden nog in het huis en bent u de wettige erfgenaam? Dan kunt u na het overlijden van uw partner zelf bepalen wat u met de woning wilt doen. Houd echter rekening met het feit dat u erfbelasting over het huis dient te betalen. De hoogte van de erfbelasting wordt bepaald aan de hand van de WOZ-waarde van het huis, zoals die is gepeild op 1 januari van het voorgaande jaar. Als echtgenoot of partner heeft u recht op een vrijstelling van € 650.913. U hoeft over dit bedrag dus geen belasting te betalen. Is er sprake van een resterend bedrag, dan betaalt u hier 10% (tot € 124.727) of 20% (vanaf € 124.727) belasting over. 

Echtgenoot of echtgenote overleden en huis verkopen

Wilt u niet het huis behouden en deze liever verkopen? Dan kunt u hiervoor een ervaren makelaar inschakelen. Zij helpen u bij het te koop zetten van uw woning. U kunt natuurlijk ook het huis rechtstreeks aan een vastgoedmakelaar verkopen. Hierdoor bent u snel van het huis af.