Hoe taxeer je een boot? 

Als je een boot laat taxeren door Jachtmakelaardij Kappers, is het belangrijk om een aantal dingen in overweging te nemen. Je wilt natuurlijk niet dat het bedrag niet klopt en te hoog of te laag gaat zijn. In dit artikel vind je tips die je kunt gebruiken bij het taxeren of het laten taxeren van jouw boot of een boot die jij misschien wel wilt kopen. Lees dus zeker even verder en je zult goed voorbereid zijn op de taxatie!

Wat is het type en het merk van de boot? 

Het type en het merk van de boot zijn belangrijke factoren bij het bepalen van de waarde. Bepaal of het een motorboot, zeilboot of een catamaran is, en welk merk en model het is. Sommige merken zijn namelijk al meteen een stuk duurder dan andere merken en dit moet je dus goed meenemen bij de taxatie!

Wat is de huidige staat? 

Bekijk de boot grondig en let op eventuele beschadigingen of onderhoud dat nodig is. Dit kan invloed hebben op de waarde van de boot. Dit hoeft niet altijd een waardedaling te betekenen. Op het moment dat de boot goed onderhouden is, kan het ook zijn dat dit een positief effect heeft tijdens de taxatie!

Hoe oud is de boot? 

De leeftijd van de boot kan ook invloed hebben op de waarde. Hoe ouder de boot is, hoe minder waardevol het kan zijn. Dit is in bijna alle gevallen zo. Tenzij dat het een zeldzame oude boot is waarbij de waarde extra hoog is omdat de boot oud is. Bij Jachtmakelaardij Kappers weten ze heel goed welke modellen dit zijn. 

Check de motor van de boot

Controleer de staat van de motor en bepaal hoeveel vermogen deze heeft. Dit kan invloed hebben op de waarde van de boot. 

Raadpleeg een expert

Als je twijfelt over de waarde van de boot, overweeg dan om een expert in te schakelen. Een makelaar of een taxateur met kennis van boten kan je helpen bij het bepalen van de juiste waarde van de boot.