Hoe kan je jouw hypotheek snel aflossen?

Het is fijn om je hypotheek zo snel mogelijk af te lossen om je spaargeld voor je te kunnen laten werken. Gebruik de strategie die je in dit artikel leest om het aflossen van jouw hypotheek een boost te geven!

Je hypotheek extra aflossen

Wanneer je geld spaart, is het wel zo fijn dat dit gespaarde geld ook weer iets extra’s opbrengt. Dat is op de lange termijn zelfs essentieel als je grote bedragen wilt sparen. Door geld op je hypotheek af te lossen, bespaar je hypotheekkosten. Het geld wat jij aan je hypotheek uitgeeft zit ‘vast’, maar je bespaart op je vaste lasten. Niet iedereen vindt het aflossen van de hypotheek slim. Hier zijn de meningen dus over verdeeld. Wanneer je graag hypotheekadvies van huizenbemiddelaar Zundert wilt, dan kan dat! Zij helpen jou graag verder om de beste keuze te maken op het gebied van je hypotheek. 

Strategie

Hypotheekverstrekkers laten je vaak de keuze maken tussen een kortere looptijd of een lagere maandelijkse betaling. Wanneer jij sneller wilt aflossen, kun je het beste kiezen voor een lager maandelijks bedrag. Wij leggen je uit waarom. 

Het idee is eenvoudig: Je hebt een bepaalt bedrag dat je per jaar extra wilt aflossen. Dat geld heb je niet ergens anders voor nodig. Het is een combinatie van geld dat je elke maand opzij zet en eenmalige uitkeringen zoals het vakantiegeld. Dit geld stop je in de hypotheek waardoor het hypotheekbedrag daalt. Het bedrag dat je bespaart op de maandelijkse hypotheekkosten tel je dan vervolgens weer op bij de extra aflossing. 

Wat als je hypotheek is afgelost? 

Wat zou jij doen als je geen hypotheek meer zou hoeven te betalen? Dat scheelt per maand heel wat. Je zou veel geld overhouden elke maand. Het  is alsof je een prijs in de loterij wint en daar de rest van je leven elke maand een bedrag van krijgt. Het is gewoon mogelijk. Er zijn zelfs heel wat Nederlanders die hun hypotheek al hebben afgelost en jij kunt er hier ook één van worden.