Hoe implementeer je een erp systeem?

erp

De implementatie van een erp systeem is erg lastig. Je moet hieraan veel aandacht besteden om deze implementatie goed te laten verlopen. Het leren kennen van het erp systeem is het belangrijkste ervan, dus het is om te beginnen van groot belang om goed te luisteren naar de consultants die instructies geven over het gebruik van het systeem. 

De functies bepalen voor het erp systeem

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een erp systeem in te voeren, zul je keuzes moeten maken uit de functies die het erp systeem te bieden heeft. Je moet hierbij niet alleen denken aan de verschillende functies, maar ook aan hoe je die functies wil gaan gebruiken. Wanneer je uitsluitend financiële data wil gebruiken in het systeem, zal je die functie moeten kiezen en het invoeren van de jaarcijfers wordt dan bijvoorbeeld hoe je die functie gebruikt.

erp

Het erp systeem testen en invoeren

Nadat je hebt overwogen welke functies je wil gaan gebruiken en dus in wil gaan investeren, moet je het erp systeem inrichten binnen je bedrijf. Wanneer dit gebeurd is moet je overgaan op het testen van het systeem en moet je een proef uitvoeren met nep data om te kijken of het systeem het doet. Wanneer dit allemaal gebeurd is, kan je je eigen documenten laten invoeren en het systeem in werking zetten. Je hebt er uiteindelijk dus veel profijt van, dus ik zou zeggen, investeren maar!