Hoe een speciaal transport bedrijf jou kan helpen

Speciaal of exceptioneel transport is van zelf sprekend dus niet het aller daagse vervoer. En jij zelf zou dit dus niet kunnen afhandelen zonder hulp van een bedrijf die hier in is gespecialiseerd. Daarnaast kan het zijn dat je niet eens bevoegd bent om een aantal dingen over de weg te vervoeren. Hier kom je te vinden welke goederen onder speciaal en exceptioneel vallen, en hoe een bedrijf je hier in kan assisteren.

Wat is exceptioneel transport?

Voordat je er iets voor wilt inhuren, moet je wel weten bij wat dit allemaal nodig is. Het gaat in de meeste gevallen over hoe groot het is wat je over de weg wilt vervoeren. Afmetingen zoals lengte, breedte en hoogte hebben hier effect op. Aangezien je dan misschien niet meer voldoet aan de regelgeving van het verkeer. Ook massa speelt een rol.

Enkele voorbeelden hiervan kunnen zijn.

  • Grote betonnen of metalen balken
  • Complete machines of onderdelen hiervan
  • Wieken of andere delen van een windturbine 
  • Landbouwvoertuigen of telescoopkranen

Natuurlijk zijn er veel meer dingen die uit te afmetingen kunnen vallen. Zoals een groot beeld of gevaarlijke en giftige stoffen. Mocht je dus een van deze dingen moeten vervoeren voor een verbouwing of verplaatsing van jouw bedrijf, dan is contact opnemen met zo’n bedrijf de optie voor jou.

Hoe doet het bedrijf dit dan?

Nu je weet wat de regels zijn hiervoor, vraag jij je waarschijnlijk af waarom dit bedrijf het wel mag. Dit komt ten eerste door de certificaten die alle bestuurders en omstandige gehaald moeten hebben. Zonder deze certificaten mogen zei er ook niet mee werken. En gaat om de volgende.

  • Certificaat voor het besturen van een heftruck
  • Het ADR-certificaat voor werken met gevaarlijk stoffen
  • Het veiligheidscertificaat, VCA, deze komt erg veel voor bij meer van dit soort werkgebieden
  • Een certificaat voor het besturen van een hijskraan en van een hoogwerker

Al deze zijn erg belangrijk en noodzakelijk bij speciaal transport. Aangezien je er anders niet eens mee mag werken, of de benodigde machines mag gebruiken. En niet alleen certificaten zijn nodig. Maar ook een aantal vergunningen van de overheid die het bedrijf in bezit moet hebben.

De gespecialiseerde hebben niet alleen de certificaten. Maar ook de kans om te werken met de hulpmiddelen waar je het mee kan vervoeren. Zo’n grote betonnen balk die over de weg zal moeten gaan kan niet op een standaard auto. De mega vrachtwagens maken het heel makkelijk om dit soort zware goederen te kunnen transporteren. Met motoren die zoveel kracht leveren, en met extra verstevigde assen kunnen extreme gewichten zonder stress op de achterkant van de wagen geplaatst worden.
Achter deze wagen is ook nog is de mogelijkheid om het te verlengen met aanhangers. Zo bespaar je chauffeurs en wagens.

Met deze geweldige machines en het goed getrainde personeel wordt elke klus vlot afgemaakt. En de planning is altijd strak. Gebruik willen maken van deze service? Zoek dan een gespecialiseerd bedrijf op die geschikt is voor jouw klus. De meeste bieden zelfs internationale verhuizingen aan.