Het gebruik van voegzand

voegzand

Als je eenmaal weet waar je voegzand voor gebruikt en je weet ook welk voegzand je wilt gebruiken, want er zijn immers verschillende soorten kleuren voegzand. Of je hebt misschien het voegzand al gekocht, dan staat er nu nog maar één ding te wachten en dat is namelijk het gebruik van voegzand. Je kan het waarschijnlijk door iemand anders laten doen, maar het kan ook gewoon makkelijk zelf. 

Het is niet heel moeilijk

Het gebruik van voegzand is eigenlijk heel erg simpel. Je moet namelijk eerst kijken hoe breed uw voegen zijn en daarna bereken je hoeveel voegzand je nodig hebt. Vervolgens bestrooi je de nieuwe bestrating met tegels met voegzand en daarna veeg je het met een bezem het zand in de openingen tussen de tegels. Het is wel belangrijk dat je het zand in de voegen goed aandrukt, zodat de tegels stabiel blijven liggen. 

voegzand

Eindfase van het gebruik

Als al het zand in de openingen liggen dan moet je eerst nog even checken of het goed gevuld is. Dat doe je door middel van een plamuurmes het zand in te drukken, druk je ongeveer twee millimeter in, dan zijn de voegen niet goed gevuld en dan herhaal je het proces opnieuw. Bent u daarna tevreden? Dan is het tijd voor de afwerking. Hoe deze verloopt hangt af aan het merk voegzand dat je hebt aangeschaft. Bij de ene soort hoef je namelijk alleen de tegels schoon te vegen en bij de andere moet je de bestrating schoonspoelen met water.