Een agenda geeft rust en overzicht voor planning op school en werk

bewindvoerder almere

We hebben tegenwoordig veel aan ons hoofd. Ons leven zit vol met leuke en nuttige zaken die we moeten doen. Of mogen doen. Soms te veel om het allemaal te onthouden. Voor school mag je geen toets of leesopdracht vergeten. Op je werk moet je toch een belangrijke vergadering tijdig voorbereiden. En afspraken vergeten is natuurlijk helemaal uit den boze. Wie inzicht en overzicht wil hebben en houden, kan een agenda kopen om het allemaal te noteren. Zo’n handig klein boekje dat je programma en opdrachten bevat. Zonder dat jij er zelf aan hoeft te denken is het een handige manier om wat rust in je hoofd te krijgen. Een goede planning laat alles net even relaxter en soepeler verlopen. Geen gehaast naar een bijna vergeten afspraak of haastklus omdat je er te laat mee begon. 

Jong geleerd…

Grip hebben op je planning begint met een agenda bijhouden. We leren het al op de basisschool. En op middelbare scholen is er aanvankelijk veel aandacht in het lesprogramma voor. Zo belangrijk vinden we deze vaardigheid. Ook voor later is het goed gebruiken van een agenda meer dan een opschrijfboekje voor in de aktetas. Hoe pak je het aan? Leer jezelf aan om alle afspraken en (huiswerk) opdrachten meteen te noteren. Plan taken of afspraken niet te krap in. Want dingen lopen vaak uit en wat marge in je tijd is rustgevender en voorkomt stress. Als het meevalt heb je heerlijk wat tijd over. Om iets leuks of nuttigs mee te doen. Ook fijn. 

Het laat zien waar je prioriteiten liggen 

Je agenda is meer dan een verzameling afspraken en verplichtingen. Het laat ook zien welke dingen jij belangrijk of leuk vindt. Noteer je alle verjaardagen en gedenkwaardige dagen van vrienden en familie? Dan kun je steeds attent en op tijd reageren en feliciteren en dat maakt je meteen een leuker mens.