Dingen die je beter niet kunt doen na een workout

De sportscholen zijn na maanden dicht te zijn eindelijk weer geopend! Dit maakt een hoop mensen erg blij. We zien dan ook dat velen erg enthousiast zijn en alles uit hun workout willen halen. Is dit wel zo slim? Als je tijdens de tweede lockdown een stuk minder hebt bewogen en weinig tot misschien wel geen krachttraining hebt gedaan, is het niet handig om direct keihard te gaan trainen. Je overbelast je spieren waardoor je weer een tijd lang ‘stil’ moet zitten. Dit is natuurlijk zonde. Laten we kijken wat we nog meer beter niet kunnen doen na een workout.

Allereerst je sportkleding; weet wat je moet dragen

AB Lifestyle biedt een uitgebreid assortiment aan sportkleding aan. Ben je zelf nog zoekende naar een goede sportoutfit? Let dan op de volgende punten:

  • Sporten moet leuk zijn en je wilt je achteraf, maar ook tijdens het sporten goed en comfortabel voelen. Kies daarom voor kleding wat past bij jouw bouw en wat comfortabel zit. Het is ontzettend zonde als je niet alles uit je workout kunt halen, omdat je niet lekker in je vel zit.
  • Vermijd katoen tijdens het sporten! Katoen is erg fijn om te dragen, maar niet tijdens een sportsessie. Katoen houdt namelijk vocht vast en dat wil je niet. Het voelt dan alsof de kleding aan je lichaam plakt en je krijgt er heel warm van.
  • Zorg ervoor altijd extra kleding mee te nemen zoals hoodies voor heren bijvoorbeeld. Na een sportsessie de deur uit lopen koelt enorm af en je wilt niet ziek worden.

Vergeet niet voldoende water te drinken en vet te vermijden!

Tijdens het sporten zweet je veel en heb je niet veel tijd om direct water te drinken. Dit is wel essentieel voor een goed herstel. Zorg ervoor dat je na het sporten voldoende water hebt gedronken en gedurende de dag voldoende aanvult.

Hetzelfde geldt voor voeding. Kies voor gezonde voeding voor het juiste herstel van je lichaam. Vetten vertragen je spijsverteringsproces wat je niet wilt na een workout. Het beste is om 20 tot 30 minuten na je workout te eten en voldoende eiwitten te nemen. Dit is namelijk voeding voor je spieren wat we natuurlijk willen!

Slaaptekort is slecht voor veel dingen

Te weinig slapen is slecht voor veel en ook voor je spieropbouw en -herstel. Een goede nachtrust is de sleutel tot succes. Je spieren kunnen goed uitrusten tijdens het slapen en dat is wat we willen!