BHV herhaling: alles up-to-date houden

Een BHV certificaat is twee jaar lang geldig, maar wat gebeurt er na deze periode? Dan vervalt het certificaat en is deze niet meer geldig. Wanneer je bhv’er bent binnen een bedrijf is het belangrijk om dan te kiezen voor een BHV herhaling bij G4S. Deze cursus zorgt ervoor dat alle kennis en vaardigheden weer up-to-date zijn en dat het BHV certificaat weer verlengd wordt. Je kunt ook een jaar nadat je het certificaat hebt ontvangen kiezen voor een BHV herhaling. Het wordt dan ook door G4S geadviseerd om dit te doen, zodat je nieuwe dingen kunt leren en dat alle kennis bij wordt gewerkt. 

De BHV herhaling is minder theoretisch dan de eerste keer dat je de cursus doet. De herhalingscursus is meer praktijkgericht. De focus bij de trainingen ligt vooral op het oefenen in realistische situaties. Zo wordt je een bhv’er die snel en veilig optreedt wanneer er zich binnen het bedrijf een calamiteit voordoet. Deze herhalingstrainingen kun je op verschillende trainingslocaties van G4S volgen. Wanneer je liever hebt dat dit op je eigen locatie gebeurt, is dit ook mogelijk. Het voordeel hiervan is dat de oefeningen nog realistischer worden omdat ze zich op de werkvloer zelf plaatsvinden. 

Onderdelen van BHV herhaling

Hoewel er weinig theorie aan te pas zal komen bij een BHV herhaling, is er toch enige ruimte voor wat theoretische kennis. Daarna is er vooral veel sprake van oefening in de verschillende onderdelen. De onderdelen die tijdens de BHV herhaling worden behandeld zijn Levensreddende Eerste Hulp, Alarmeren, Ontruimen, Brandbestrijding en Communicatie.