4 tips voor een industriële look in jouw keuken

Een industriële keuken is uniek en stoer met grove materialen. Het straalt charme en eenvoud ruimte uit. Toch zien we nogal eens een keuken waarbij deze stijl niet helemaal goed is toegepast. Als resultaat krijg je een chaotische en rommelige keuken. Met deze vier tips helpen wij jou om dit te voorkomen en een prachtige ruimte te creëren met een unieke industriële vibe.

1. Ruimte en licht

Een industriële keuken komt het beste tot zijn recht in een grote ruimte. Maar ook in een kleinere keuken kan het fantastisch tot zijn recht komen. Met een kleinere open keuken creëer je het gevoel van ruimte en zorg je dat er meer licht in de keuken valt. Ook grote ramen zonder gordijnen of met houten jaloezieën kunnen hier een positieve invloed op hebben. 

Four Gray Bar Stools in Front of Kitchen Countertop

2. Materialen, muren en tegels

Voor een industriële stijl geldt: imperfectie is perfectie! Een onafgewerkte bakstenen muur sluit hier goed op aan. Combineer dit vervolgens met hoogglans RVS staal en de keuken vloertegels in een ouderwetse kleur. Een ander geweldig materiaal om te verwerken is beton. Het geeft een strakke en stoer uitstraling aan de keuken. Betonlook tegels zijn hier perfect voor! Om het niet te kil over te laten komen is een combinatie met hout ideaal. 

3. Industriële inrichting

De manier waarop je vervolgens de keuken inrichting is key voor de uiteindelijke sfeer. Ga jij voor een keuken om alleen in te koken of wil je er ook gezellig samen zitten? Kies in het tweede geval voor een grote houten tafel met robuuste stoelen. 

4. Industriële accessoires

Om het af te maken zijn industriële accessoires perfect. Kies bijvoorbeeld voor keukengrepen van RVS staal en industriële lampen. Bijvoorbeeld een paar hangende lightbulbs met een open frame. Stoer en stijlvol! Ook een retro koffiezetapparaat komt in deze keuken volledig tot zijn recht.