Hulp bij familieruzies; hoe los je dit op?

Iedereen heeft het weleens meegemaakt. Ruzie in de familie. Bij de een zijn het meer discussies dan ruzies en is het zo weer opgelost en bij andere families kan het erg serieus zijn en komen er andere zaken in het spel. De meeste familieruzies die we zien vinden plaats tijdens een scheiding of een erfenis. Vooral wanneer de overledene bijvoorbeeld geen testament heeft achtergelaten, wordt het moeilijker. Laten we eens kijken hoe dit op de beste manier opgelost kan worden.

Hulp bij scheidingen

Scheidingen zijn nooit leuk. Het is heel verdrietig en het liefst wilt iedereen het zo snel mogelijk afronden. Toch kan het een lang proces worden. Dit is vaak het geval wanneer het echtpaar kinderen heeft en er een eerlijke verdeling voor de kinderen geregeld moet worden. Bij Familie-Erfrecht worden er adviezen gegeven bij een scheiding. Dit is noodzakelijk om mee te nemen, omdat je goed geholpen wordt bij het verdelen van de huwelijksgemeenschap, alimentatievraagstukken en meer. Het is ook goed om mee te nemen wanneer je er met je partner niet uitkomt.

Een erfenis eerlijk laten verdelen

Afscheid moeten nemen van een dierbare is het zwaarste wat er is. Het is jammer dat er juist in deze periode veel onenigheden plaatsvinden in families. Dit is vaak het geval bij een erfenis. De erfenis wordt verdeeld op basis van het testament en als er geen testament is wordt een derde partij ingeschakeld die dit verdeeld. Je kunt in sommige gevallen ook kiezen voor het verwerpen erfenis. Dit gebeurt vaak wanneer de overledene veel schulden heeft. Het nadeel is dat je nergens meer recht op hebt. Persoonlijk bezit van deze persoon kun je dan niet meer bij je houden wat voor velen zwaar is.

Adviezen en hulp van buitenaf

Helaas komt het vaak voor dat een familie er niet onderling uitkomt. Hierdoor duren processen veel langer en worden een hoop mensen gekwetst. Het beste wat je kunt doen is een mediator inschakelen die de gesprekken leidt, de afspraken maakt en zorgt voor een zo eerlijk mogelijke verdeling. Een mediator kijkt altijd naar een geschikte oplossing voor beide partijen. Een oplossing waar iedereen zich in kan vinden. Onthoud wel dat dit het proces duurder maakt en dat het proces nog langer zal duren. Wel is dit de beste manier om uit een familieruzie te komen. Het is natuurlijk ontzettend zonde als familieleden niet meer met elkaar praten.