Zo kun je koolhydraatarm snacken

Volg je een koolhydraat arm dieet en heb je trek in een ongezonde snack? Ook met minder koolhydraten kun je genieten van lekker eten. Tegenwoordig heb je veel verschillende vervangers voor snacks waar koolhydraten in zitten. In dit artikel delen we een aantal koolhydraatarme vervangers die je kunt uitproberen op jouw cheat day!

MonChou taart

Op een verjaardag koolhydraatarm eten kan lastig zijn. Vaak staat de tafel vol met snacks en ongezonde hapjes. Gelukkig zijn er ook koolhydraatarme taarten waar je ultiem van kunt genieten. Je kunt je eigen taart meenemen of bewaren en later thuis opeten. MonChou taart met bramen en blauwe bessen past binnen een koolhydraatarm dieet en smaakt heerlijk.

 Heb je moeite met snacks laten liggen? Eet voldoende voordat je naar een verjaardag gaat, zodat je niet met een lege maag aankomt en het nog moeilijker maakt voor jezelf.

Fries and burgers

Op vrijdagavond of in het weekend wil je vaak, na een avondje borrelen, een vette maaltijd eten. Helaas past dit niet in een koolhydraatarm dieet en kan je dit niet eten op je cheat days. Gelukkig kun je zelf een burgermenu samenstellen thuis. Denk bijvoorbeeld aan slaburgers of een portobello burger met koolhydraatarme friet. Bij een slaburger bestaat de burger uit sla en gebruik je geen burgerbroodjes die bomvol koolhydraten zitten. Bij een portobello burger vervang je het burgerbroodje door een grote portobello champignon. Hierdoor zitten er 73% minder koolhydraten in dan een reguliere burger.

Hapjes

Houd je ervan ’s avonds te snacken tijdens het kijken van een film of serie? Bij een koolhydraatarm dieet kan het lastig zijn de juiste snacks te vinden. Gelukkig bestaan er een hoop. Je kunt bijvoorbeeld zelf popcorn maken en zelf bepalen hoeveel olie je hierbij gebruikt. Ook groentechips is een snack die binnen een koolhydraatarm dieet past en wat eenvoudig te maken is.