Tips bij het uitkiezen van nieuwe raamdecoratie

Ga je verhuizen of is je raambekleding aan vervanging toe? Er zijn veel verschillende soorten raamdecoratie met elk hun eigen specificaties. Heb je moeite met het maken van een keuze? Wij helpen je een handje en geven je een aantal tips bij het aanschaffen van nieuwe raamdecoratie!

Bepaal je lichtinval

Wil je graag iets voor je ramen hebben, maar niet inleveren op je lichtinval? Ga dan voor vitrage gordijnen! Deze zorgen naast het behoud van lichtinval ook voor een erg luchtige sfeer. Ga je liever voor iets meer privacy, kies dan voor een overgordijn. Deze is ook verkrijgbaar met een verduisterende voering, zodat je er helemaal niets meer doorheen ziet.

Voor welke ruimte ga je?

Rolgordijnen zijn natuurlijk een klassieke manier van raambekleding. Deze zijn beschikbaar in drie verschillende varianten. De semi-transparante uitvoering zorgt voor de perfecte lichtinval en is zeer geschikt voor woonkamers. De verduisterende variant zorgt juist voor minimale lichtinval en zijn ideale gordijnen voor de slaapkamer. De laatste optie zijn duo rolgordijnen. Hier wisselen open en dichte banen elkaar af waardoor je zelf de lichtinval bepaalt.

Luxe uitstraling

Naast gordijnen zijn er ook andere opties. Jaloezieën hebben een erg luxe uitstraling en zijn ook te verkrijgen in drie verschillende varianten. Allereerst de PVC-jaloezie. Deze zijn ideaal voor badkamers door hun vochtbestendigheid. De houten jaloezieën zijn gemaakt van echt hout en voor vrijwel elke ruimte te gebruiken. De harmony variant is nóg wat luxer dan de houten jaloezie en is gemaakt van echt Phoenix hout, daarbij is het de meest gekozen versie.

Kies voor stijl

Een hele stijlvolle en populaire optie qua raambekleding zijn shutters. Deze ‘binnenluiken’ passen perfect binnen een landelijk of Scandinavisch interieur en zijn ideaal wanneer je op zoek bent naar meer privacy. Het grootste verschil tussen jaloezieën en shutters is dat je shutters kunt openklappen en daarnaast de bediening gaat via een stang waar dit bij houten jaloezieën via een koord gaat.

Er valt dus veel te kiezen. Ga je voor veel of juist weinig lichtinval? Luxe of budget? Met deze tips moet je vast tot de juiste keuze komen. Succes!