Inspelen op toenemende vergrijzing in Rotterdam

Zoals wel bekend is, is er in de laatste jaren sprake van een enorme vergrijzing in de stad Rotterdam. Wat zijn bestaande succesvolle interactieve concepten en oplossingen op het gebied van gezondheidszorg elders in de wereld die kunnen worden toegepast in Rotterdam? Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Voorspelling

Er is voorspeld dat in de toekomst een enorme stijging in de Rotterdamse vergrijzing zal plaatsvinden. In 2035 wordt namelijk verwacht dat 1 op de 5 Rotterdammers boven de 65 jaar is. De gemeente Rotterdam heeft hiervoor in 2018 10 miljoen euro uitgetrokken om de stad klaar te maken voor de vergrijzing. Met dit initiatief willen zij de beste stad worden om oud in te worden. Het grote probleem met de vergrijzing is dat er niet genoeg verzorgers zijn voor het toenemende aantal ouderen. Artificial Intelligence biedt hier nu elders in de wereld al een oplossing voor.

De robocoach

Met oog op succesvolle interactieve concepten gericht op de gezondheidszorg is er gekeken naar andere landen met vergrijzing. Het land met de meeste overeenkomsten qua vergrijzing in vergelijking met Rotterdam is Singapore. Er is namelijk voorspeld dat 1 op de 4 inwoners van Singapore in 2030 over de 65 jaar is. Omdat er niet genoeg mensen zullen zijn in de toekomst om te zorgen voor de ouderen is er gekozen voor een technologische innovatieve oplossing: de Telebot. Met deze robot ontwikkeld met dezelfde technologie als https://mr-fill.com/ is het mogelijk om meer interactie te creëren voor de ouderen. Hiermee wordt getracht sociale isolatie te voorkomen en de ouderen minder het gevoel van eenzaamheid te geven. De Robocoach had als primaire doel om ouderen meer aan het bewegen te krijgen. Er viel te constateren dat de fitness-lessen meer werden bezocht door de ouderen en de bewegelijke robot zeer succesvol is ontvangen.