Een reisje naar Noord-Brabant

Noord-Brabant

De kans is groot dat je ooit al eens van Noord-Brabant hebt gehoord. De meeste mensen noemen deze provincie van Nederland eigenlijk Brabant. Dit komt doordat het zuidelijke deel van de provincie in België ligt. Echter, de kans bestaat dat je nog nooit in deze provincie bent geweest. Helaas staat de provincie vooral bekend om de carnaval. Toch is er veel meer te doen in deze provincie. Zo is het mogelijk om een even heerlijk tot rust te komen in Brabant, maar daarnaast kun je er ook voor kiezen om naar de bruisende steden te gaan, zoals Den Bosch en Breda.

Nationale parken

Wanneer je even helemaal tot rust wilt komen en ontsnappen uit het dagelijkse leven, is het verstandig om naar de nationale parken te gaan. Hier kun je heerlijk wandelen en jezelf even afzonderen van de drukte. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een fiets mee te nemen. Ook is het mogelijk om een fiets te huren bij deze nationale parken. Door middel van de fiets kun je heerlijk tot rust komen, terwijl je ook nog eens een groot deel van de provincie ziet.

De bruisende steden

Naast dat het mogelijk is om even helemaal tot rust te komen, kun je er ook voor kiezen om te genieten van de gezelligheid in de provincie. Brabant staat voornamelijk bekend om haar gezelligheid. Wil je een stedentrip maken naar een sfeervolle stad? Dan zou je eens kunnen kijken naar de stad Den Bosch. Hier kun je overdag lekker shoppen en ‘s avonds kun je naar de gezellige kroegen.