DIY Spoelbak monteren en kitten

De spoelbak kan zowel op als onder het blad gemonteerd worden. Als de spoelbak als opbouw wordt gemonteerd, dan moet deze op het blad vast gekit worden, nadat het gehele cire systeem op het aanrecht zit. Zorg er ook voor dat alle naden goed zijn af gekit, zodat er geen lekkage veroorzaakt kan worden. De spoelbak monteer je onder het keukenblad, op dezelfde manier als de spoelbak. Zorg dat er wat ruimte is, zodat het beton cire systeem hierheen kan. Alle hoeken worden dan gekit. Als je gaat kitten dan kan je kiezen voor een transparante kleur of dezelfde kleur van het beton cire. Voor een mooier resultaat is een transparante kit aan te raden. Dit zorgt ervoor dat je optimaal kan genieten van je toilet betonlook. Bij een transparante kit zie geen scheuren of minder vuiligheid. Extra fijn!

Gebruik van beton cire aanrechtblad

Zorg dat je regelmatig je toilet betonlookschoonmaakt, zodat je er langer van kan genieten. Nadat je de beton cire hebt aangebracht, wees dan de eerste 3 weken extra voorzichtig met het aanrecht. Het aanrecht heeft dan nog tijd nodig om te drogen en hard te worden. Zet dus in deze periode niets op het aanrecht waar vocht onder zit. Ook is het af te raden om apparaten waar rubberen dopjes onder zitten neer te zetten op het aanrecht. De apparaten kunnen gezet worden op bijvoorbeeld onderzetter van kurk. Als de 3 weken voorbij zijn, dan kan het aanrecht volop gebruikt worden. De toplaag van het beton cire aanrechtblad is bestand tegen 180 graden is tot wel 16 uur bestand tegen zuren van bijvoorbeeld koffie, vruchtendranken of wijn. Maar af en toe het aanrecht schoonmaken is misschien wel slim als er iets op komt, zo blijft je betonlook het langste er op zitten.

Onderhoud aanrechtblad beton cire

Je wilt je toilet betonlook zo lang mogelijk delen met anderen? Dan moet je deze natuurlijk zo lang mogelijk schoon en netjes houden. Door de coating en de toplagen van beton cire wordt je aanrechtblad volledig vuil- en waterafstotend. Doordat beton cire duurzaam materiaal is, gaat je beton cire aanrechtblad heel lang mee. Dus als je het uitrekent dan is een beton cire aanrechtblad goedkoper dan een betonnen aanrechtblad. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals ontkalker of bleekmiddelen, want dit kan de toplaag van het aanrechtblad aantasten. Ook is het gebruik van een schuurspons geen goed idee. Hierdoor kan de toplaag aangetast worden. Wil je het aanrechtblad schoonmaken? Doe dit dan met een vochtig doekje en een mild sopje.