De toepasbaarheid van voegmortel in je tuin of op je terras

voegmortel

Er zijn een hoop dingen die komen kijken bij het opknappen van je tuin of terras. Het kiezen en plaatsen van voegmortel is er daar één van. Dit speciale materiaal heb je wellicht nog nooit van gehoord maar het kan je helpen aan de beste tuin of het beste terras.

Wat is voegmortel? 

Voegmortel is een soort inveegzand dat zeer fijn is. Je kunt het gebruiken voor het voegen van een terras, bestrating, sierbestrating, opritten en meer. Je moet de voegen van tegels immers wel goed opvullen. Om het water de kans te geven weg te spoelen, is het echter niet handig als je een te dicht materiaal kiest. Voegmortel is hiervoor ideaal want het water kan alsnog weglopen en blijft niet op je terras liggen. Dit is ook beter om wateroverlast te voorkomen. 

voegmortel

Tegen het onkruid

Vind jij het ook zo irritant om meerdere keren per jaar het onkruid tussen je tegels vandaan te halen? Dan is voegmortel ook de oplossing voor jou. Het zorgt er namelijk voor dat die irritante groene plantjes wegblijven uit je tuin en tussen je terrastegels. Dat scheelt een hoop tijd en moeite!